Sant Cugat, membre del nou Hub ECUUS pel desenvolupament urbà sostenible

El nou ens, format per 9 ajuntaments i 8 empreses, neix amb la voluntat d’avançar cap a un nou model econòmic sostenible

Sant Cugat és un dels nou ajuntaments que formen part del nou Hub ECUUS-Economia Circular i Ciutats Urbanes Sostenibles, que neix amb l'objectiu d'avançar cap a un nou model econòmic que acceleri la recuperació a través de polítiques de desenvolupament i creixement sostenibles.

Sant Cugat col·laborarà amb els ajuntaments de Gavà, que presidirà l'ens, Gijón, Las Rozas, Riba-Roja de Turia, San Fernando, Sestao, Sevilla i Valladolid. També formaran part de la iniciativa dues entitats publicoprivades, Aigües de Barcelona i Cetaqua, i sis organismes privats, TECH friendly, Vodafone, Iberdrola, Celsa Group, Roca Group i EDP.

Objectius del Hub ECUUS

El Hub ECCUS vol esdevenir un espai per al desenvolupament d'iniciatives innovadores per a l'optimització de recursos, promovent la implementació d'estratègies d'economia circular a les ciutats adherides. En aquest sentit, vol convertir aquests municipis en la principal palanca de canvi per a la transició cap a un model econòmic que posi el focus en la creació d'un ecosistema territorial sostenible basat en els conceptes de repensar, redissenyar, reutilitzar, reparar, remanufacturar, reciclar i recuperar.

També s'ha fixat l'objectiu de ser un pol d'atracció per a generar coneixement i experiència en aquest àmbit per fomentar sinergies entre les ciutats i la indústria, implicar la ciutadania fomentant els llocs de treball verds i incidint en les polítiques de consum. Així com, accedir conjuntament a les diferents fonts de finançament europees i estatals per a implementar aquestes polítiques.

 

Compromisos

Els organismes signants es comprometen a:

• Actuar com a motor d'activació i vinculació entre els diferents sectors de la indústria, facilitant el contracte entre les administracions locals, les empreses i altres agents clau per fomentar la innovació en matèria d'economia circular.

• Convertir-se en una plataforma d'intercanvi de coneixement i oportunitats de negoci i desenvolupament.

• Promoure l'accés a projectes d'interès comú, d'abast estatal, europeu i internacional.

• Identificar les tendències i necessitats del mercat.

• Ampliar la visió dels membres del Hub a través del contacte amb altres empreses, administracions i centres de coneixement.

• Facilitar a totes les parts del Hub serveis de suport i assessorament.

• Aportar visibilitat nacional i internacional, actuant com a eina de posicionament conjunt.

Eixos d'acció

El conveni contempla activitats de dinamització per a identificar oportunitats, com webinars i tallers; l'activació de projectes innovadors de col·laboració publicoprivada, la identificació de fonts de finançament, accions de comunicació i difusió del Hub i una convocatòria d'un premi anual a la millor iniciativa urbana en economia circular.

 
Comentaris

Destaquem