Sant Cugat recull 98 kg en residus en una cursa per protegir el medi ambient

Els participants han recollit 82 quilograms de residus, mentre que en una acció de neteja al Pi d'En Xandri s'han recopilat 16 quilograms

Sant Cugat ha format part d'un tram de la 3a edició de l'Ultra Clean Marathon, una carrera per equips amb l'objectiu de deixar una empremta positiva en el medi ambient, celebrada el dissabte 5 de juny en el Dia Mundial del Medi Ambient. En els 2 punts de recollida de residus del municipi s'han recopilat un total de 98 quilograms de residus, entre objectes voluminosos, vidres, plàstic i rebuig.

En la carrera, els equips participants han corregut de Terrassa al Moll de Marina (60 km) amb l'objectiu de recollir els residus que es trobessin durant el recorregut. Sant Cugat, tram de la carrera, ha comptat amb un avituallament, en el qual els equips dipositaven els residus trobats, els pesaven i els classificaven segons el residu al qual pertanyia. En aquest avituallament, s'han recopilat 82 kg.

Anna Parisi, de la Xarxa per a la Conservació de la Natura, una de les entitats organitzadores, ha valorat el pas per Sant Cugat: "Hem pogut comprovar que en els trams més propers als nuclis urbans s'hi troben més residus. Estem contents amb la recollida feta i és que el nostre objectiu és generar respecte cap a la natura i crear un impacte positiu. Tot això, hem deixat en evidència l'incivisme que hi ha amb la quantitat de residus recollits. Falta consciència global".

A més, durant la celebració de l'Ultra Clean Marathon, l'entitat Educambient ha organitzat en el Pi d'En Xandri un parell d'activitats per conscienciar a la ciutadania sobre la importància de no llançar residus. Per una banda, s'ha muntat un espai de joc per infants i famílies amb materials de tota mena, amb una zona dedicada a l'educació ambiental. A més, s'ha fet una recollida de residus en la qual s'han recollit 16 quilograms. En total, han participat 39 persones en aquestes accions.

 
El Pi d'En Xandri ha acollit diferents activitats de conscienciació a les famílies. FOTO: Cedida

El Pi d'En Xandri ha acollit diferents activitats de conscienciació a les famílies. FOTO: Cedida


Robert Revert, president de l'entitat, ha assenyalat que queda treball per fer per conscienciar a la ciutadania sobre la recollida de residus: "És evident que estem molt contents amb la quantitat de residus que hem recollit. No obstant això, encara queda feina per conscienciar a la ciutadania de la importància de no tirar els residus a la natura, ja que és perjudicial per als nostres ecosistemes".

Amb tot, en la carrera, a més del temps, s'ha puntuat la quantitat de residus recollits i mirada conscient dels esportistes sobre l'entorn. Així doncs, Klassmark s'ha endut el premi a l'equip més ràpid, amb poc més de 4 hores per fer els 60 km, mentre que Run Qlikkies ha estat l'equip que més quilos ha recollit (76,5 kg).

 
Comentaris

Destaquem