Sant Cugat registra la temperatura més alta en un novembre en deu anys

L'estació del Servei Meteorològic al CAR de Sant Cugat va assolir els 25,9 graus

La calor ha estat la protagonista dels últims dies a Sant Cugat i a bona part de Catalunya. Malgrat ser novembre i en plena tardor, els termòmetres s'han enfilat i en alguns indrets del país han fregat els 30 graus. Estiuet de Sant Martí? Les conseqüències del canvi climàtic? Sigui com sigui, Sant Cugat ha registrat la temperatura més alta des del 2013.

Aquest dimarts 14 de novembre, l'estació del Servei Meteorològic de Catalunya a Sant Cugat, ubicada al CAR, va marcar els 25,9 graus de màxima (a les 14.40 hores). És la temperatura més elevada registrada en els últims deu mesos de novembre. La sèrie estadística va començar el 2013, justament quan es va superar aquesta temperatura. Concretament, el 6 de novembre de 2013 es van assolir els 26,3 graus.

Aquest estiu, Sant Cugat ja va igualar el rècord de temperatura més elevada.

Més info: Els termòmetres freguen els 41 graus a Sant Cugat i igualen el rècord històric

Poca pluja

D'altra banda, el novembre de 2023 també està sent especialment sec. De moment, a Sant Cugat ha plogut dos dies i ho ha fet de manera molt minsa, acumulant només 1,5 litres metre quadrat. Això malgrat ser un mes tradicionalment plujós. Ja l'any passat, només van caure 5,1 litres. Una dada que posa de manifest la situació de sequera que viu el país.

Més info: Es preveu que Sant Cugat entri en fase d'emergència per sequera al desembre

En 4 dels últims 11 novembres s'ha superat els 100 litres i només el 2017 i el 2022 la xifra es va quedar per sota dels 10 litres.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem