Sant Cugat vol donar un impuls a la Via Verda del Vallès

La Via Verda és un recorregut de 17 quilòmetres des de pràcticament el peu de la Mola fins a les portes del Parc de Collserola

L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha compromès a donar un impuls a la Via Verda del Vallès, un recorregut de 17 quilòmetres des de pràcticament el peu de la Mola fins a les portes del Parc de Collserola. La seva extensió comprèn les planes entre Sabadell i Terrassa, la Serra de Galliners entre Rubí i Sant Quirze i les planes entre Cerdanyola i Sant Cugat. Sant Cugat conté un petit tram del camí, concretament, a l'accés a Collserola entre el municipi i Cerdanyola. 

Més info: La Via Verda del Vallès: un projecte desat al calaix

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va avalar per unanimitat impulsar aquest projecte entre Collserola i Sant Llorenç de Munt, una proposta territorial de connectivitat ecològica i paisatgística llargament reclamada pels ciutadans i entitats de la comarca des del 1996. Sorgeix de la necessitat de generar i aprovar un document que fomenti els valors paisatgístics de la plana vallesana i la connectivitat entre la serralada Prelitoral i la Litoral. Els últims anys va quedar en un calaix i ara es vol recuperar.

Terrassa i Sabadell ja han donat passos per la preservació d’espais lliures de les seves ciutats amb el desplegament del Parc Agrari de Sabadell i l’Anella Verda de Terrassa. La voluntat és ara estrendre-ho a la resta de municipis implicats. En aquest context, Sant Cugat ha assumit el repte i ha mostrat el seu compromís amb el projecte i els acords del Consell Comarcal. El Ple Municipal de Sant Cugat ha aprovat per unanimitat fer-se seva la iniciativa de la Via Verda.

Alba Gordó: "És un dels projectes que fa anys que ens interessa"

"És un dels projectes que fa anys que ens interessa, perquè té la voluntat de connectar Collserola amb el parc de Sant Llorenç de Munt", ha defensat Alba Gordó, regidora de Sostenibilitat. Per la seva banda, el regidor de Junts per Sant Cugat Joan Puigdomènech ha recordat el risc que pot suposar el pla urbanístic del centre direccional de Cerdanyola per la via verda.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem