SOS Volpelleres emprendrà accions legals si es manté la construcció de La Mirada al bosc

La plataforma presentarà al·legacions al projecte i espera que la Generalitat no autoritzi definitivament la construcció de l'escola al Bosc de Volpelleres

SOS Volpelleres i l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura han mostrat el seu rebuig a l'aprovació de la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres (catalogat per l'Ajuntament com a parc metropolità) per part de la Comissio d'Urbanisme de Barcelona.

"Ho lamentem completament. No s'ha estudiat cap alternativa", ha assenyalat Lurdes Marimon, de Sos Volpelleres. En aquest sentit, ha recalcat l'informe de l'Oficina Tècnica d'Avaluació Ambiental del Departament de Territori que posava de relleu els valors ambientals del bosc i reclamava estudia ubicacions alternatives.

"L'informe indica que tota la ciutat perdrà més del 15% d'un entorn privilegiat i que és una pèrdua irreparable", explica SOS Volpelleres en un comunicat, on considera que el bosc perdrà els seus valors ambientals i de biodiversitat.

 

Accions legals

El següent pas per a l'aprovació definitiva de la modificació urbanística que ha de permetre la construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres és el vistiplau de la Comissió d'Urbanisme de Catalunya. SOS Volpelleres i l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura han anunciat que presentaran al·legacions i esperen que s'aturi el projecte.

"La primera via és esgotar del tot la via administrativa. La primera actuació urgent és dirigir-nos a la Generalitat i que la Comissió d'Urbanisme de Catalunya s'ho revisi urgentment", apunta Marimon.

Si les al·legacions no són acceptades, aniran un pas més enllà i estudiaran accions legals. En aquest sentit, aposten per un contenciós-administratiu. L'objectiu és evitar que La Mirada s'aixequi al Bosc de Volpelleres.

Buscar una altra ubicació

Per això, insisteixen en treballar amb l'Ajuntament de Sant Cugat i Protecció Civil per aconseguir la viabilitat de construir l'escola a la ubicació inicial, al costat el Leonardo Da Vinci, en un terreny sense arbres.

Per fer-ho, demanen que es plantegi la possibilitat de fer les actuacions necessàries a la via de la Renfe (com un mur o la seva cobertura). La proximitat amb la via del tren va fer que Protecció Civil denegués la ubicació de La Mirada a l'espai del costat al Leonardo. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, va assegurar que la cobertura no es pot plantejar, ja que suposaria un cost de 500 milions d'euros.

 
Comentaris

Destaquem