Talen il·legalment una dotzena de grans arbres en una parcel·la de Sant Cugat

Hi havia arbres de més de quinze metres d'alçada en aquesta parcel·la de Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat ha obert un expedient disciplinari a un propietari per la tala il·legal d'una dotzena d'arbres en una parcel·la, ubicada entre l'avinguda del Carril i el carrer de Berga, segons ha pogut saber el TOT. La tala, sense permís municipal, es va produir aquest 6 de març i es van tallar arbres de grans dimensions, entre els que hi havia alzines i pins pinyoners.

El propietari havia presentat un projecte de construcció d'un nou habitatge en aquesta parcel·la i des de l'Ajuntament de Sant Cugat van iniciar converses per modificar el projecte per tal d'afectar el mínim d'arbres possible. La tala s'ha produït durant aquest període i sense que el propietari hagués ni sol·licitat el permís per fer-ho. La llicència d'obres encara no està concedida, tot i que la parcel·la permet la construcció d'un habitatge unifamiliar.

La tala es va produir durant el dijous i la Policia Local s'hi va personar després d'un avís dels veïns. Tot i això, les persones que feien la tala ja havien acabat la feina i no es va poder evitar. Els arbres no estan catalogats, tot i que n'hi havien de més de quinze metres i de grans dimensions.

talen arbres il·legalment sant cugat

Arbres que han talat de manera il·legal FOTO: Bernat Millet

Així, l'Ajuntament de Sant Cugat ha obert un expedient disciplinari que ha de determinar, per una banda, quines mesures de restauració ha de prendre el propietari. Això vol dir que s'ha de decidir quins arbres haurà de replantar el propietari i en quina ubicació. D'altra banda, s'ha d'estudiar la sanció econòmica, ja que les ordenances sancionen la tala sense permís.

Veïns també han denunciat el fet al TOT Sant Cugat i ho han qualificat de "desgràcia". A més, esperen que els arbres s'hagin de replantar en els mateixos llocs, ja que sinó el propietari es podria sortir amb la seva.

arbres talats sant cugat

Alzines i pins pinyoners, entre els arbres talats FOTO: Bernat Millet

 
Comentaris

Destaquem