Malestar veïnal per la tala d'arbres cinquantenaris a Mira-Sol

La Comissionada per l'Emergència Climàtica de l'Ajuntament, Alba Gordó, diu que els arbres van quedar afectats pel Glòria, i els veïns ho neguen

S'està realitzant una tala d'arbres al voral de la via dels FGC, a Mira-Sol, entre els Ferrocarrils de Catalunya i l'avinguda de Montserrat Roig. Una tala que genera mal estar entre alguns veïns de la zona, que asseguren a través d'una carta enviada al TOT Sant Cugat que "Sant Cugat, ciutat compromesa amb l'emergència climàtica, està destruint els escassos espais naturals urbans que queden. Es tracta d'uns arbres cinquantenaris de grans mides que feien de barrera acústica entre els trens i el veïnat".

 

De fet, els mateixos veïns asseguren que se'ls ha donat dues versions diferents del motiu d'aquesta tala: "En primer lloc hem de dir que, posats amb contacte amb aquest Ajuntament, la Sra. Alba Gordó inicialment ens va dir que el motiu de la tala va ser el fet de reduir l'impacte acústic dels ferrocarrils (raó que costa de comprendre!); posteriorment, va manifestar que la tala era deguda a l'impacte del temporal Glòria que havia deixat els arbres molt tocats". En aquest sentit, els veïns neguen que el temporal Glòria afectés aquests arbres.

 

Amb alguns d'aquests arbres ja talats, els veïns demanen que l'Ajuntament "reposi l'arbrat que faci les funcions de pantalla acústica que feien els arbres talats".

L'abans i el després dels arbres, en una imatge enviada pels veïns. FOTO: Cedida

L'abans i el després dels arbres, en una imatge enviada pels veïns. FOTO: Cedida

 

 
Comentaris

Destaquem