Veïns de Sol i Aire retiren 590 quilos de deixalles del bosc

Els veïns de Sol i Aire van retirar deixalles de tota mena dels marges i els boscos propers a la urbanització

Rodes de cotxes i camions, runes, mascaretes, llaunes... Són només algunes de les deixalles que els veïns i veïnes de Sol i Aire es van trobar pels boscos de l'entorn, al bell mig de Collserola, durant la jornada de recollida de residus que van organitzar el 21 de novembre. En total van recollir més de 590 quilos de deixalles durant les tres hores que va durar l'activitat i en la qual hi van participar gairebé una trentena de veïns.

La jornada s'emmarca en la Setmana Europea per la prevenció de Residus i la iniciativa va servir per posar de manifest la gran quantitat de brutícia que la ciutadania tira als marges dels boscos. "El nostre municipi té la sort de tenir una important part boscosa de la que cal tenir cura. L’incivisme hi és i la realitat d’abocadors de runa il·legals també. Cal pensar conjuntament amb les institucions com controlar-los", expliquen des de l'Associació de Propietaris i Veïns de Sol i Aire.

deixalles bruticia sol i aire

Algunes de les deixalles recollides a l'entorn de Sol i Aire FOTO: Cedida

Un dels objectius de la trobada era també fomentar la cohesió del barri i la col·laboració intergeneracional. A més, es busca "visibilitzar la importància d’accions d’aquest tipus i l’impacte mediambiental tan positiu que té" i "motivar la ciutadania" a implicar-se en la cura de l'entorn.

L'entitat veïnal agraiex la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat i el Parc Natural de Collserola en la celebració de la jornada i explica que estan treballant conjuntament per buscar formules per a controlar aquells punts d’abocament identificats i més habituals. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem