Veïns de Valldoreix continuen buscant una solució per la contaminació acústica

La Plataforma Stop Soroll AP-7 Valldoreix ha realitzat la xerrada 'Contaminació acústica: Com ens afecta? Què podem fer?'

Amb motiu del 28è Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll, la Plataforma Stop Soroll AP-7 Valldoreix amb la col·laboració del Casal d'Avis de Valldoreix ha organitzat una xerrada amb l'objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre els efectes perjudicials del soroll sobre la salut de les persones i quines eines hi ha a l'abast per a minimitzar aquests efectes, aquest dimecres, 26 d'abril.

Laura López, representant de l'associació Stop Soroll AP-7, ha començat la xerrada repassant totes les actuacions prèvies que ha fet la plataforma per solucionar la contaminació acústica a Valldoreix. Hem presentat un estudi de sonometria que qualificava que hi havia un problema de soroll a Valldoreix i encara no hem aconseguit l'apantallament". Per altra banda, ha lamentat que "ha perjudicat molt la desídia de les administracions, estem segurs que si hi hagués coordinació entre l'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD es trobaria una solució".

A la xerrada ha participat Daniel López, enginyer de telecomunicacions de l'Associació Catalana de Consultors Acústics, que ha explicat la normativa acústica que legisla els problemes de soroll i com es genera la contaminació acústica, específicament la produïda pel trànsit, que és la que afecta Valldoreix. Finalment, ha exposat les diferents solucions possibles com "millorar l'habituament dels habitatges i del paviment i reduir la velocitat màxima permesa".

Lluís Gallardo, advocat de l'Associació Catalana Contra la Contaminació Acústica, també ha fet un parlament on ha exposat des del punt de vista legal la transcendència de la contaminació acústica. "El soroll condiciona la vida i la salut de la ciutadania i la via judicial ha de vetllar per la seguretat de tots". Ha mencionat sentències de la jurisprudència d'Estrasburg de casos semblants al de Valldoreix i ha recalcat que "és l'informe sonomètric la peça clau del procés legal".

La conferència ha conclòs amb les pròximes actuacions previstes per solucionar la situació, segons Laura López, des de l'EMD i l'Ajuntament estan pressupostats 100.000 € per fer una sonometria i ha informat que des de la plataforma "volem aconseguir un estudi sonomètric que sigui representatiu de la realitat que vivim".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem