Visita i descobreix com elaboren els aliments productors del Vallès

Propostes de turisme agroalimentari sense sortir de la comarca del Vallès Occidental

El Vallès Occidental és una terra que acull nombrosos productors artesans. Horta, vi, oli, formatge, cervesa, ous… són alguns dels productes amb denominació d'origen vallesana. En un estiu diferent com aquest, una bona opció és descobrir com treballen aquests productors i visitar els seus espais. El TOT proposa algunes de les visites més interessants que es poden fer per veure de primera mà com es cultiven i produeixen aquests productes.

Una idea perfecte per gaudir en família i amb els més petits!

L’Ortiga a Sant Cugat

L’ ORTIGA COLLSEROLA (SANT CUGAT DEL VALLÈS)

L'Ortiga FOTO: Consell Comarcal Vallès Occidental

L’Ortiga és un projecte de recuperació de l’activitat agrícola a la finca de Can Monmany, a Valldoreix, situada dins del Parc Natural de la Serra de Collserola. Seguint els criteris de l’agricultura ecològica, hi treballen l’horta i l’olivera. La visita us permetrà passejar per una finca situada en un magnífic entorn natural i coneixereu el projecte d’agricultura ecològica i de proximitat que hi porten a terme i la tasca social i pedagògica que el complementa.

Activitat amb cost i reserva prèvia. Consulteu prèviament la disponibilitat i les condicions.

Pàgina web

Més info: Guanyar-se la vida treballant la terra de Collserola

Cervesaria artesana a Sant Cugat

ILDA’S TOWN BEER (SANT CUGAT DEL VALLÈS)

Cervesaria Ilda's Town Beer FOTO: Consell Comarcal Vallès Occidental

La companyia cervesera Ilda’s Town Beer, ubicada al restaurant Xarlot de Sant Cugat, elabora cervesa artesana de primera qualitat a la vista dels clients. Produeixen 4 varietats de cervesa creades a partir dels millors malts alemanys: ROS (una Pilsner, un homenatge a la famosa cervesa rossa txeca), MAT (de blat i elaborada segons la tradició germànica), CLOT (una IPA, d’inspiració angloamericana) i TORR (una Dubbel, d’inspiració belga).

La visita a Ilda’s Town Beer us permetrà descobrir la microcerveseria a través de l’experiència del seu mestre cerveser. Coneixereu el procés d’elaboració i els ingredients de la cervesa i en podreu tastar les diferents varietats que s’elaboren en aquest obrador, i ho podreu acompanyar d’un pica pica.

Activitat amb cost i reserva prèvia. Consulteu-ne prèviament la disponibilitat i les condicions.

Pàgina web

La vinya del Vallès

LA MUNTADA (SANT LLORENÇ SAVALL)

La Muntada FOTO: Consell Comarcal Vallès Occidental

La Masia La Muntada (Sant Llorenç de Savall) neix del somni de viure de pagès al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt. És un projecte de recuperació del cultiu de la vinya de forma ecològica i amb ànima social. Visitant la Muntada aprendreu com es feien les barraques de vinya, gaudint i respirant el paisatge de la Vall d’Horta. Caminareu entre vinyes, tot coneixent com creixen i es cultiven, i tastareu el vi 5 quarteres mentre els més petits fan un tast sorpresa.

Activitat amb cost i reserva prèvia. Consulteu prèviament la disponibilitat i les condicions.

Pàgina web

L'elaboració de formatge vallesà

LA FORMATGERIA DE LA FRASERA

La formatgeria la Frasera FOTO: Consell Comarcal Vallès Occidental

A la Frasera (Vacarisses) produeixen els seus formatges amb llet de cabra, seguint les tècniques i els procediments artesanals. L’obrador de la formatgeria està inclòs dins del projecte de recuperació de l’activitat de la finca de la Frasera. Aquest projecte engloba el turisme rural i iniciatives per a la recuperació de l’activitat agrària. La visita us permetrà conèixer les instal·lacions de La Frasera i tastar els seus formatges artesanals.

Activitat amb cost i reserva prèvia. Consulteu prèviament la disponibilitat i les condicions.

Pàgina web

Vinyes i oliveres

CELLER DE CAN MORRAL DEL MOLÍ

Celler de Can Morral del Molí FOTO: Consell Comarcal Vallès Occidental

Can Morral del Molí (Ullastrell) és una explotació familiar dedicada al conreu de la vinya i la olivera en ecològic. Hi produeixen vins naturals amb vinyes de més de 60 anys, amb varietats autòctones com sumoll, xarel·lo i macabeu; i oli de la varietat becaruda, autòctona del Vallès Occidental i Baix Llobregat.

Aquesta experiència us permetrà conèixer la finca i el projecte familiar de Can Morral del Molí. Podreu passejar entre diferents varietats de vinya i oliveres centenàries i, de tornada al celler, tastareu vins i olis de producció pròpia.

Activitat amb cost i reserva prèvia. Consulteu prèviament la disponibilitat i les condicions.

Pàgina web

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem