Els voluntaris del Centre d'HP a Sant Cugat recullen residus la Serra dels Galliners

Desenes d'empleats, com a part de la campanya Let's Clean Up Europe, han participat en una neteja del bosc proper a les instal·lacions del centre

En el marc de la campanya Let's Clean Up Europe, desenes de voluntaris empleats del Centre d'HP a Sant Cugat s'han reunit divendres 3 de juny per fer tasques de neteja i recollida de residus a les zones boscoses properes al centre, concretament al camí dels Monjos, situat a la Serra de Galliners.

Els voluntaris han treballat durant tres hores per retirar del bosc residus de tota mena, des d'ampolles de plàstic fins a vidres, pneumàtics, cadires de plàstic o garrafes amb oli per a motors. Els residus recollits, explica l'empresa en un comunicat, són elements potencialment contaminants que dificulten la vida de la biodiversitat que resideix en aquest entorn.

En un recorregut de 6 quilòmetres pels entorns naturals de Sant Cugat, els empleats voluntaris d'HP han estat dividits en 8 grups per transitar pel màxim de llocs possibles. "Durant el seu trajecte al llarg del dia, han pogut comprovar de primera mà la necessitat d'aquest tipus d'activitats per mantenir amb bona salut els espais verds de la ciutat, que està envoltada d'un pulmó verd privilegiat", expressa l'organització.

Amb aquesta activitat s'han pogut identificar les àrees on s'acumulen més residus i quins són els principals residus que hi ha. Per això, s'ha utilitzat una aplicació de mòbil que, a través de fotografies, els identifica i geolocalitza per facilitar-ne la recollida i la prevenció futura.

Recogida de residuos d'HP pel Clean Up Europe. FOTO: HP

Recogida de residuos d'HP pel Clean Up Europe. FOTO: HP

Mantenir l'entorn net 

Segons l'estudi Atmosfèric transport i dipòsit de microplàstics in remote mountain catchment, elaborat per la revista especialitzada Nature Geoscience, els microplàstics, també presents en entorns naturals, poden viatjar a través de l'atmosfera des de distàncies d'almenys 100 quilòmetres, per això defensen que la neteja dels espais naturals "resulta clau" per reduir al màxim aquesta exposició als plàstics en qualsevol espai natural.

"Protegir l'entorn proper al nostre centre a Sant Cugat és una prioritat per a nosaltres", comenta Ramon Pastor, HP Barcelona Site General Manager. “La neteja dels nostres boscos no és només important per mantenir i tenir cura de la biodiversitat, sinó també per netejar l'aire que respirem dia a dia al nostre lloc de treball. Ens enorgulleix afirmar que una bona quantitat de residus han estat retirats avui del nostre entorn”.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha col·laborat amb la iniciativa de divendres 3 de juny, oferint recomanacions als empleats voluntaris d'HP. Després de la recollida dels residus, totes les deixalles seran reciclades als equipaments municipals destinats a aquest ús.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem