1 milió d'euros per l'últim tram de carril bici a la carretera de Rubí

La connexió en bici entre Sant Cugat i Rubí està cada vegada més a prop

El carril bici a la carretera de Rubí afronta el seu últim pas. L'Ajuntament de Sant Cugat ja ha adjudicat les obres de construcció del tercer tram de la via, entre l'avinguda dels Països Catalans (a l'altura de les Carpes) i el centre comercial. L'empresa Servial SL serà l'encarregada de l'actuació, pressupostada en 984.000 euros i amb una durada prevista de 8 mesos.

Un cop enllestida l'obra, Sant Cugat i Rubí estaran més a prop en bici i només quedarà pendent el tram per sota el pont de l'AP-7, que també s'està desenvolupant. Recentment, ja va finalitzar el tram entre l'hipòdrom i l'avinguda dels Països Catalans, que va tenir un cost de 461.000 euros.

Més info: En marxa les obres pel carril bici a la carretera de Rubí

Captura de Pantalla 2024 04 22 a les 9.52.01

El tram de carril bici ja finalitzat entre l'hipòdrom i les antigues carpes FOTO: Bernat Millet

Carril bici fins al centre comercial

El tram entre l'avinguda dels Països Catalans (a l'altura de Les Carpes) i la rotonda del Centre Comercial té 630 metres. El carril, com el fet en el primer tram de la carretera de Rubí, serà bidireccional i anirà per la part esquerra de la via (en direcció a Rubí) fins a arribar al semàfor existent a l'altura de l'Institut Sant Cugat de Formació Professional (antic Leonardo). Allà, creuarà cap a l'altra banda i acabarà connectant amb un carril ja existent entre la vegetació fins a l'entorn del Sant Cugat Centre Comercial. Es dotarà aquest tram d’enllumenat públic.

Més info: 1,8 milions d'euros per dignificar la carretera de Rubí

carril bici centre comercial rubi sant cugat

En vermell, recorregut del carril bici FOTO: Ajuntament

A més, hi haurà un canvi en la mobilitat d’accés al centre comercial i només s'hi podrà accedir des de la calçada principal, ja que el carril lateral acabarà al semàfor de davant el centre educatiu.

De Sant Cugat a Rubí, en bici

Captura de Pantalla 2024 04 22 a les 9.53.41

El tram de carril bici ja finalitzat entre l'hipòdrom i les antigues carpes FOTO: Bernat Millet

Aquest és un dels darrers trams del projecte per connectar Sant Cugat i Rubí per carril bici i que es va presentar el 2018. Concretament, des de la mateixa estació de Ferrocarrils de Sant Cugat. El carril ja recorre l'avinguda de Lluís Companys i l'avinguda de Rius i Taulet, passa per les rotondes del Xic i de l'Hipòdrom i arriba fins a l'alçada de les antigues Carpes. Un cop finalitzat el tercer tram, ja estarà pràcticament completat fins al pont de l'AP-7, que està pendent d'acabar.

Més info: El carril bici entre Rubí i Sant Cugat travessarà la rotonda de l'hipòdrom

A més, encara faltarà un dels trams més complexes, a l'avinguda de Rius i Taulet entre Lluís Companys i el pont dels ferrocarrils. Justament l'obra en el pont és una de les dificultats, ja que no es pot ampliar.

Una vegada realitzades totes aquestes connexions, el carril bici tindrà una llargada de 2’5 quilòmetres que unirà l’Anella de Mobilitat Verda i Rubí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem