Abertis vol adquirir la totalitat dels Túnels de Vallvidrera

La concessió dels Túnels de Vallvidrera no s'acaba fins al 2037

Abertis ha fet una oferta milionària per adquirir la totalitat dels Túnels de Vallvidrera i Cadí, segons publica el diari ARA i ha confirmat l'ACN. La companyia de concessions d'autopistes, propietat d'ACS i Atlantia, ja té el 51,01% de la concessionària que explota els túnels a Vallvidrera i el Cadí, i tenia dret a tempteig pel 49,99% restant.

Ara, el fons francès Ardian, actual propietari del paquet en venda, haurà de valorar l'oferta, que alguns mitjans apunten que supera els 100 milions d'euros, i comunicar la seva intenció d'acceptar-la o no abans de finals d'any. La titularitat dels Túnels de Vallvidrera i Cadí és de la Generalitat, i la concessió s'allarga fins el 2037.

Finals de concessions

Aquesta és la primera operació que llança la concessionària catalana després que la filial alemanya d'ACS, Hochtief, i la firma italiana d'autopistes l'adquirissin. Abertis torna a les compres per adquirir els 41 km de túnels de la Generalitat de Catalunya. Aquest podria ser un salvavides per a la companyia, ja que les concessions de l'AP-7 entre Tarragona i València i l'AP-4 entre Sevilla i Càdis caduquen l'any vinent i el Govern espanyol ja va avisar que no les allargaria.

Però s'apropen més finalitzacions de concessions, ja que l'any 2021 caduquen diversos contractes més: la Jonquera-Barcelona, Barcelona-Tarragona, Montmeló-El Paiol; de l'AP-2 el tram entre Saragossa i el Mediterrani , la C-31, el tram entre Montgat i Palafolls de la C-32 i el tram entre Barcelona i Granollers de la C-33. Abertis busca un nou coixí per salvar el seu negoci dins i fora de les fronteres estatals.

 

 
Comentaris

Destaquem