Ajuntament i FGC acorden millores per evitar inundacions a l’estació de la Floresta

Ferrocarrils de la Generalitat va construir un mur després que part de l'estació s'inundés per les fortes pluges

Ajuntament de Sant Cugat i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han acordat unes actuacions de millora que evitin inundacions a les vies de tren de l’estació de la Floresta en cas de pluges fortes. I és que totes dues parts s'han trobat aquesta setmana després que les intenses pluges del 15 de juny provoquessin una riuada a la plaça Josep Playà -situada damunt de l’estació- que va acabar inundant part de la zona de vies del tren.

Per aquest motiu, FGC va construir un mur a la plaça Josep Playà, per tal d'evitar de forma provisional que baixés l'aigua. La solució definitiva passarà perquè l’Ajuntament rebaixi la calçada de la plaça Josep Playà per tal que quedi 15 cm per sota de la cota de la vorera. D’aquesta manera, en cas de pluja forta, es facilitarà la laminació de l’aigua cap als desguassos. Aquestes obres s'iniciaran la setmana vinent.

Paral·lelament,  FGC ha retirat parcialment el mur construït a la plaça Josep Playà per tal de garantir el pas per a persones amb mobilitat reduïda a l’ascensor, així com també l’accés a les escales de l’andana 2. En cas de pluges, es col·locaran unes planxes metàl·liques en aquells trams de manera que s’impedeixi el pas de l’aigua cap a les andanes. Així mateix, quan l’Ajuntament hagi rebaixat la calçada de la plaça Josep Playà, aquest mur es retirarà totalment.

Des de FGC, han explicat al TOT que mai s'havien trobat en una situació com la viscuda el 15 de juny, quan l'estació es va inundar parcialment. Segons ha apuntat, creuen que unes obres properes a l'estació són les que han provocat que baixés tanta aigua de la plaça Josep Playà.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem