L'Arrabassada repeteix com la carretera més perillosa de Catalunya

L'Arrabassada registra una mitjana anual de 5,7 accidents amb morts o ferits greus

L'Arrabassada repeteix com la carretera més perillosa de Catalunya. La via, que connecta Sant Cugat amb Barcelona, registra una mitjana anual de 5,7 accidents amb morts o ferits greus. Com a consesqüència d'aquestes xifres, es considera que hi ha un risc molt alt de patir un accident en aquesta carretera d'11,4 quilòmetres i per on passen 7.091 vehicles diaris.

Així es desprèn de l'estudi EuroRAP presentat pel RACC, que recull dades dels anys 2019, 2020 i 2021. L'any passat, l'Arrabassada ja va ser considerada la carretera més perillosa del país. Un dels motius és l’elevada accidentalitat de motos. En el 88% dels accidents amb morts i ferits greus hi participa com a mínim una motocicleta.

De fet, l'Arrabassada es troba per primera vegada entre les vies amb més accidents per quilòmetre. Així, en aquesta via hi ha 0,5 accidents per quilòmetre cada any. Una dada preocupant, ja que és la carretera més curta que apareix i la que té menys trànsit. 

Carretera de calçada única

La GI-555 a Sils i la BV-5001 a Martorelles completen el podi de les vies amb un risc d'accident més alt. Els 10 trams amb més risc d’accident són vies convencionals de calçada única amb un carril per sentit. El risc de patir un accident greu o mortal en una carretera convencional és 4 cops més alt que en una carretera desdoblada.

D'altra banda, la C-58 entre Barcelona i Cerdanyola és la que registra més accidents greus i mortals per quilòmetre. Entre els anys 2019 i 2021 hi ha hagut 17 accidents greus i mortals en aquest tram de 7,1 quilòmetres de longitud.

Perill per les bicis

A més, l'Arrabassda també se situa com una de les carreteres amb més risc per les bicis. Concretament, és la sisena via amb més accidents amb ciclistes implicats. Concretament, es registra una mitjana de 0,47 accidents per quilòmetre l'any.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem