Canvis en la mobilitat de les Planes per millorar la seguretat dels vianants

L'Ajuntament impulsarà modificacions i millores a diversos carrers del barri amb un cost de 70.000 euros

L'Ajuntament tirarà endavant "al més aviat possible" diversos canvis en la mobilitat de les Planes per millorar la seguretat dels vianants. Les vies afectades seran el camí de Can Cases i els carrers de Ma Antònia, Nostra Senyora de l'Estrada i Sant Francesc d'Assís. A més de la seguretat dels veïns, el consistori també vol pacificar el trànsit i millorar les condicions de mobilitat a peu. El cost de l'estudi i les actuacions és de 70.000 €, com s'ha explicat aquest dilluns, 8 d'abril, al Consell de Barri de les Planes.

Actuacions a diversos carrers del barri

Al carrer de Nostra Senyora de l'Estrada, entre els carrers de Maria Antònia i Sant Ignasi de Loiola, l'Ajuntament proposa reconvertir aquest tram en sentit únic en direcció al carrer de Maria Antònia. Amb aquest canvi permetrà incrementar l'espai de vianants. A més, es preveu la continuació del passadís per vianants existents al carrer de Nostra Senyora de l'Estrada fins al punt de tornada de vehicles per generar un circuit de circulació a peu en aquesta zona del barri. 

Per altra banda, també es proposa que els carrers de Verónica i de la Llum siguin d'ús exclusiu per a veïns per l'elevat pendent, ambdós de doble sentit. També seran de doble sentit el carrer de Sant Francesc d'Assís, ja que l'equip redactor considera que són dues vies amb intensitat molt baixa de vehicles per hora. 

Per últim, el pla preveu l'habilitació d'un espai per a vianants al camí de Can Cortés. Es farà un passadís per a vianants d'1,25 metres d'amplada mínima i 2,50 metres d'amplada màxima. La plataforma de circulació serà de 4,5 metres d'amplada mínima i 5,5 metres d'amplada màxima. També s'implementaran senyals i reductors de velocitat per recordar els conductors que circulen per un camí de circulació regulada. 

El servei de bus i els milions de l'AMB

Les queixes dels veïns s'han centrat en el servei de bus, el qual consideren deficient. També han mostrat el seu enuig amb el bus a demanda, que asseguren que funciona malament i no compleix amb els horaris establerts. L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha recordat que l'Ajuntament reclamarà 20 milions d'euros a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per "l'abandonament de funcions" en la gestió del servei des de 2018. 

L'estat d'execució dels pressupostos participatius

Una altra qüestió que preocupa els veïns és en quin punt es troben els projectes sorgits dels pressupostos participatius. De fet, una veïna ha lamentat que un projecte aprovat el 2020-2021 no s'ha executat i els diners que s'hi havien de destinar (16.000 €) s'han destinat a arreglar una paret d'una consergeria. La presidenta del Consell de Barri, Núria Fernàndez, ha assegurat que ja van enviar les factures corresponents a aquest arranjament, però que ho tornaran a mirar. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem