Un centenar de ciclistes mostren el camí a la mobilitat sostenible a Sant Cugat

Sant Cugat enceta la Setmana de la Mobilitat Sostenible per conscienciar sobre les alternatives al vehicle privat

Un centenar de ciclistes de totes les edats han participat aquest diumenge 17 de setembre a la pedalada popular de Sant Cugat, que ha donat el tret de sortida a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura. Amb un recorregut de nou quilòmetres pels carrers de la ciutat, han volugt posar de manifest la importància de la mobilitat sostenible i les possibilitats que ofereix Sant Cugat per utilitzar la bicicleta. 

Sant Cugat celebra fins el 22 de setembre la Setmana Europea de la Mobilitat, que té l'objectiu de promoure una mobilitat més saludable i que suposi una alternativa al vehicle privat i contaminant. Aquest mateix diumenge s'ha organitzat un circuit de karts a pedals a la plaça de la Vila per difondre la importància de la seguretat viària entre els infants. A més, durant tota la setmana s'han organitzat tallers i activitats per a tots els públics.  D'altra banda, el 22 de setembre se celebrarà el Dia sense cotxes amb un tall de 200 metres a la rambla del Celler durant quatre hores.

"La pedalada serveix més per sensibilitzar els que no van en bicicleta. És bo visualitzar que som una ciutat bastant preparada per la bicicleta urbana, que té bastants quilòmetres de carril bici", ha destacat l'alcalde, Josep Maria Vallès, que ha reconegut que "hi ha molts carrils que s'han d'acabar de connectar millor" i d'altres que s'han de fer més segurs. Així, ha considerat que l'ús de la bicicleta pot créixer a Sant Cugat, però emfatitzant que s'ha de compartir i complementar "amb el vehicle privat". 

WhatsApp Image 2023 09 17 at 11.54.55

Circuit de seguretat viària FOTO: Ajuntament de Sant Cugat

Activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat

  • Taller Quin Soroll fem, quin aire respirem (Dimarts 19 de setembre - 9.15 a 12.15 h). Organitza: Ajuntament amb la col·laboració de les AFES de les escoles participants.
  • Caminada al Tibidabo dels treballadors de l'Ajuntament (Dimarts 19 de setembre).
  • Tallers: Construcció d'alforges i cistelles de cartró per les bicis (Dimecres 20 i divendres 22 de setembre - 16:30 h. Al voltant de les escoles participants). Destinats a escolars a partir de 6 anys. Organitza: Ajuntament amb la col·laboració de les AFES de les escoles participants
  • Dia Sense Cotxes (Divendres 22 de setembre - 16 a 20 h. Rambla del Celler). Tall de trànsit
  • Tallers Atrapa l'airePedalem pel climaZona Chill out. Natura, art & contes. Espai familiar (Divendres 22 de setembre - 17 a 20 h. Rambla del Celler)

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem