Ciclistes celebren el Dia Sense Cotxes reivindicant "més seguretat viària"

L'Assemblea de la Bicicleta de Sant Cugat ha organitzat una marxa per l'Anella Verda, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Una cinquantena de ciclistes ha participat en una marxa de l'Assemblea de la Bicicleta de Sant Cugat per reivindicar "més seguretat viària" durant el Dia Sense Cotxes, que se celebra el divendres 22 de setembre. Amb això, els participants han recorregut l'Anella Verda, ocupant en alguna ocasió el carril dels cotxes, per promoure l'ús de la bicicleta com la millor alternativa per la salut, les ciutats i el medi ambient.

 


Un dels portaveus de l'assemblea, Ernest Vidal, ha explicat que el col·lectiu de ciclistes se sent desprotegit circulant per Sant Cugat: "Es desconeix el límit de 30 km/h per Sant Cugat i en els últims 4 anys no hi ha hagut quasi cap multa per excés de velocitat. A més, a l'Anella Verda sempre hi ha cotxes aturats i això implica moltes vegades haver de sortir del carril contra direcció, generant situacions perilloses. L'administració hauria de fer alguna cosa si veu que es continua circulant igual que abans que s'apliqués la Zona 30".

Tall de trànsit a la rambla del Celler durant el Dia Sense Cotxes. FOTO: Nielo Ballart

Tall de trànsit a la rambla del Celler durant el Dia Sense Cotxes. FOTO: Nielo Ballart


Vidal també ha recordat que amb la retirada de pilones de l'Anella Verda, els ciclistes se senten més indefensos: "Van retirar unes pilones que segurament es van pagar amb fons Next Generation per la mobilitat sostenible i que només han durat 4 mesos. Ha estat un malbaratament de diners". És per això que des de l'assemblea han demanat "una reducció del vehicle motor".

Els ciclistes han aprofitat per rebutjar la retirada de pilones de l'Anella Verda. FOTO: Nielo Ballart

Els ciclistes han aprofitat per rebutjar la retirada de pilones de l'Anella Verda. FOTO: Nielo Ballart


Aquesta reivindicació s'ha sumat als actes organitzats per l'Ajuntament per la Setmana Europea de la Mobilitat, entre els quals ha destacat el tall de trànsit la rambla del Celler i en el que s'han realitzat diferents activitats pels infants. "Tots els actes sumen, però creiem que no ha estat una actuació valenta i que no ha tingut molt impacte. Necessitem fer més pedagogia i més mesures estructurals. Només demanem poder circular amb seguretat per tot el municipi" ha sentenciat Vidal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem