Ciutadans vol crear un registre de bicicletes a Sant Cugat per controlar robatoris

L’objectiu de la moció, que tenen previst presentar al ple, és controlar els robatoris de bicis a la ciutat

El grup municipal de Ciutadans instarà a l’Ajuntament que es creï a Sant Cugat un registre de bicicletes. El portaveu, Aldo Ciprián, ha explicat en una roda de premsa que aquest servei seria voluntari i completament gratuït, i es “coordinaria amb els registres similars que hi ha a l’Estat espanyol”.

Ciutadans proposarà la moció al ple del mes de març amb l’objectiu que es millori la prevenció davant el robatori de bicicletes i facilitar la devolució, un cop localitzades, als seus propietaris. El portaveu ha mencionat que més d’un 15% dels ciclistes “han patit almenys un robatori de la seva bicicleta en els darrers cinc anys”.

Ciprián ha assegurat que “segons l’última Enquesta Baròmetre de la Bici 2015 de la Generalitat, tres de cada quatre ciclistes registrarien la seva bicicleta si el seu Ajuntament els oferís la possibilitat”. Ha afegit que amb aquesta proposta també volen “engegar campanyes informatives de seguretat viària dirigides tant als usuaris de bicicletes com als vianants per millorar la convivència entre tots”.

 
Comentaris

Destaquem