Comencen les obres del nou carril per a bicis i vianants entre la Floresta i Valldoreix

El projecte, que tindrà un cost de 2,1 milions d'euros, consisteix en un carril de poc més d'un quilòmetre separat per barreres

Ja estan en marxa les obres de l’itinerari de vianants i bicicletes entre la Floresta i Valldoreix a la carretera de Vallvidrera, entre la plaça de Can Cadena i l'entrada a La Floresta. Les obres, que tenen un pressupost de 2,1 milions d'euros, busquen millora la seguretat viària en aquesta via i oferir un espai segur per vianants i ciclistes.

Així es desbloqueja un projecte que va quedar aturat per l'augment dels preus de les matèries primeres i la no disponibilitat dels terrenys necessaris per executar les obres.

Més info: Fre a la construcció del carril bici entre Valldoreix i La Floresta

El projecte consisteix en un carril d'1,1 quilòmetres al marge dret de la carretera, de 3,5 metres d'amplada i separat de la calçada amb barreres de seguretat. A més, també  s'implantarà una nova rotonda a la intersecció de la carretera de Vallvidrera amb el Camí Antic de Terrassa. Els primers treballs d’implantació d’obra no tenen afectacions al trànsit.

rotonda carretera vallvidrera 38 800x400

La intersecció entre la carretera de Vallvidrera i el camí antic de Terrassa, final del carril i on es construirà una rotonda FOTO: Google Maps

Així mateix, s'ordenarà la cruïlla actual amb els carrers de Ca n’Enric, la Pau i el passeig del Sol, la millora de la rasant en el punt de canvi de titularitat de la carretera i la millora de l’enllumenat. Per l'Ajuntament de Sant Cugat, són "actuacions que han de consolidar de forma eficaç i integrada aquest entorn de significat valor paisatgístic i espai de connectivitat entre Valldoreix i la Floresta.

Quan s'allargaran les obres

L’obra, que està finançada per l'Ajuntament, l'EMD de Valldoreix i la Diputació de Barcelona; s’executarà en dues fases independents: una primera fase on s’executarà la rotonda i l’itinerari en el tram interurbà, i una segona fase on s’executarà l’itinerari en el tram urbà. La primera fase té un termini previst d’uns 6 mesos. El total previst és de 17 mesos.

Pel que fa a la rotonda, en una fase inicial s’executarà la zona exterior de la intersecció existent i sense afectar el trànsit amb una durada prevista fins a finals de novembre. Acabada aquesta fase es desviarà la circulació de vehicles per l’anella exterior de la rotonda ja executada i es tallarà el trànsit al Camí antic de Terrassa durant uns tres mesos, habilitant un itinerari alternatiu senyalitzat. S’executarà en paral·lel l’itinerari de vianants en el tram interurbà.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem