Comerços defensen la conversió del camp de futbol de Volpelleres en un aparcament

"És un pol d'atracció de visitants locals i de fora que aporta molt valor i dona a conèixer Sant Cugat", defensen

Comerços de l'entorn de la plaça del Xic i del Mercantic defensen la transformació del camp de futbol de Volpelleres en un aparcament durant els caps de setmana. Des d'aquest dissabte 3 de febrer, l'Ajuntament de Sant Cugat va tornar a habilitar aquest espai esportiu en un aparcament amb la voluntat de donar resposta a l'alta mobilitat generada a la zona. D'altra banda, alguns partits polítics i entitats per la mobilitat sostenible han carregat contra la decisió. 

Josep Alà, en representació de comerços de la zona, assegura que era necessari comptar amb aquest pàrquing per descongestionar la mobilitat i millorar la convivència amb el veïnat. A més, apunta que la iniciativa ha tingut "èxit", ja que es va omplir el dissabte 3 i diumenge 4 de febrer. En aquest sentit, assenyala que en els últims anys s'ha creat una nova centralitat comercial a l'entorn de la plaça del Xic, amb petits comerços, supermercats, restaurants de menjar ràpid o el mateix Mercantic. Aixó ha acabat generant problemes de circulació i embussos durant molts caps de setmana. "És un pol d'atracció de visitants locals i de fora que aporta molt valor i dona a conèixer Sant Cugat", emfatitza.

Més info: El camp de futbol de Volpelleres es torna a convertir en un aparcament

Problemes d'aparcament

En aquest context, apunta que molts visitants aparcaven en llocs prohibits i col·lapsaven la zona, amb conseqüències negatives pel veïnat. Per això, fa tres anys es van unir diversos comerciants i van presentar sis propostes de terrenys per fer aparcaments i donar resposta a aquesta necessitat. Llavors, l'Ajuntament va habilitar un terreny davant de l'Akelarre, on hi cabien uns 50 vehicles. Recentment, a causa d'unes obres, es va fer més petit. Això va tornar a mobilitzar el comerç, que es van reunir amb el nou govern de Junts i ERC i van acabar acordant tornar a habilitar el camp de futbol de Volpelleres com a aparcament els caps de setmana. Anys enrere ja s'hi aparcava, però el tripartit ho va prohibir. 

Al·là considera que és una obligació per l'Ajuntament cobrir aquestes necessitats i millorar la mobilitat de la nova centralitat comercial: "És una zona en auge, es descentralitza l'activitat comercial del poble i es generen aquests nous focus". I assegura que s'ha demostrat que era necessari: "El canvi ha sigut un èxit absolut. El primer dia en què es va adequar, a les 11 h, ja estava ple. I diumenge, també". A més, ho veu també com un "benefici pel veïnat" ja que la mobilitat "ha millorat". 

En aquest sentit, recorda que es va acabar el conveni amb l'aparcament de l'estació de Volpelleres perquè els visitants de Mercantic hi poguessin aparcar i no s'ha renovat. 

Crítiques a l'aparcament

D'altra banda, hi ha hagut entitats i partits polítics que han criticat la mesura. El portaveu de la CUP, Marco Simarro, va ser el primer: "A Volpelleres hi ha un camp de futbol, gran, de sorra, i obert que la gent fa servir. Bé, feia servir. Perquè l'Ajuntament ha decidit convertir-lo en un pàrquing els caps de setmana. Precisament quan més ús se li donava. Han canviat esport i lleure per cotxes". "Quin desastre. El govern de la ciutat no entén com a de ser la mobilitat del futur. Canviar "esport social" per cotxes és un disbarat", va denunciar l'Assemblea de la Bici a través de les xarxes socials.

L'Associació pel Transport Públic de Sant Cugat es va sumar a les crítiques: "Lamentable, el cotxe per sobre de tot".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem