Convergència reclama més mesures de seguretat a l'Arrabassada

L'Arrabassada és la carretera catalana amb la possibilitat de patir un accident més gran

El grup municipal de Convergència ha reclamat al govern de la Generalitat que prengui les mesures necessàries per millorar l'Arrabassada i augmentar la seguretat d'aquesta via que connecta Sant Cugat amb Barcelona. I és que segons l'estudi EuroRAOP del Racc i de la Generalitat, l'Arrabassada encapçala la relació de carreteres catalanes on la possibilitat de tenir un accident de trànsit greu és més elevat.

Així, Convergència presentarà una moció al ple municipal del mes d'abril per instar al govern català a fer millores en aquesta carretera. Els convergents santcugatencs proposen, entre altres, la col·locació d’elements de separació de sentits en alguns trams per evitar o dificultar la invasió de la via contraria i minimitzar els xocs frontal i frontals-laterals.

A més, Convergència també demana a la Generalitat que contempli la possibilitat de prohibir l'avançament entre vehicles de motor a l'Arrabassada.

Cinc accidents greus a l'any

El tram de l'Arrabassada, BP-1417, que uneix Barcelona amb Sant Cugat, encapçala l’índex de carreteres amb més risc d’accident a Catalunya, segons l'informe d'avaluació de carreteres EuroRAP. Un estudi executat pel RACC, juntament amb altres automòbil clubs europeus membres de la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA), amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, la Diputació de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Segons les dades de l'estudi, cada dia circulen més de 7.000 vehicles per l'Arrabassada i hi ha una mitjana de cinc accidents mortals i greus a l'any, la xifra més alta de totes les carreteres catalanes. Així, qualifiquen aquesta via com de molt risc.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem