El 'bícing' de bicicletes elèctriques arriba a Sant Cugat

El cost anual serà de 30 euros

L'Àrea Metropolitana de Barcelona instal·larà 45 mòduls amb 300 bicicletes elèctriques d'ús compartit en una dotzena de municipis metropolitans, Sant Cugat entre ells. La iniciativa, que s'anomena E-Bicibox, es posarà en marxa a principis de 2019. L'objectiu d'aquest nou servei, similar al 'bícing', és reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l'aire, alhora que convertir la bicicleta en un transport diari més.

L'oferta estarà distribuïda inicialment a Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L'Hospitalet de Llobregat, El Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans. La intenció de l'AMB és anar estenent la mesura a d'altres poblacions en funció de la demanda.

La iniciativa, que funcionarà entre les set del matí i les dotze de la nit els 365 dies de l'any, té la voluntat de "reforçar l'estratègia metropolitana per convertir la bicicleta en un transport diari més, promoure un veritable canvi d'hàbits i potenciar una mobilitat més neta i sostenible". Aquesta iniciativa va acompanyada de la construcció de nous carrils bicis a tota l'àrea de Barcelona.

Inicialment l'AMB ha previst instal·lar 45 mòduls amb un total de 630 places "per garantir una disponibilitat alta de plaça d'estacionament lliure a qualsevol mòdul". A cada mòdul hi haurà entre 6 i 7 bicicletes elèctriques a disposició dels usuaris i entre 7 i 8 places buides per a possibles retorns.

Com funcionarà?

Aquest nou servei serà una nova prestació i un nou abonament del servei Bicibox actual, els aparcaments per bicicletes que a Sant Cugat es poden trobar a l'estació i altres punts. Funcionarà amb bicicletes elèctriques ubicades en mòduls tancats e-Bicibox, disposant cada bicicleta d'una plaça a individual amb porta tancada.

Per fer ús d'aquest nou servei, caldrà ser usuari registrat i disposar d'una targeta sense contacte que identificarà a la persona usuària.

L'abonament del servei tindrà un esquema tarifari que inclou una quota anual, de 30 euros l'any, i una tarifa segons franges temporals d’ús. Promocionalment, els primers 30 minuts seran gratuïts.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem