El carrer de la Creu estarà tancat al trànsit els caps de setmana

L'Ajuntament posa en marxa una prova pilot per dinamitzar la zona comercial i de passeig

Des d'aquest cap de setmana, el carrer de la Creu de Sant Cugat estarà tancat al trànsit durant els caps de setmana. L'Ajuntament ha posat en marxa una prova pilot en aquest espai de la ciutat amb l'objectiu de dinamitzar aquesta via com a zona comercial i de passeig dels veïns.

 

Així ho han explicat aquest dimecres, 25 de novembre, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, Damià Calvet, i la regidora de Comerç, Mayte Pérez.

 

D'aquesta manera, “des de dissabte a les 14 hores i fins diumenge a les 20.30 hores, aproximadament, el carrer de la Creu romandrà tancat, amb una barrera física”, explica Calvet. Un tall que “parteix d'una visió de la ciutat que tendeix a fer del seu centre, un centre en que prevalgui l'ús ciutadà i comercial per sobre de l'ús del vehicle privat”.

 

Amb tot, “serà un tall no permanent del carrer de la Creu, un carrer en que veïns i comerciants tenen aquesta vocació de ser alguna cosa més que un carrer de pas; volen ser una porta més de la ciutat cap aquest eix potentíssim que és l'avinguda de Cerdanyola”.

 

En funció de com respongui la ciutadania “s'estudiarà establir mesures més definitives que també podrien veure's ampliades”, ha afegit Calvet.

 

Aquest tall comportarà una “petita modificació del recorregut del bus L9, sense canviar cap parada, i els vehicles particulars s'hauran de desviar pel passeig de Torreblanca, fins a la rambla del Celler”, explica.

 

Per la seva banda, Mayte Pérez ha destacat la importància de la iniciativa envers el comerç del barri. “Aquest barri és un barri molt de proximitat, amb una oferta molt variada, i com el Monestir fa una mica de tall urbanístic, creiem que la ciutadania podria arribar fins aquí passejant, també per gaudir d'aquesta oferta”.

 
Comentaris

Destaquem