Eliminen un carril de circulació a l'Europa per posar un carril bici en una prova pilot

L'Ajuntament no descarta baixar definitivament el carril bici a la calçada, però mantenint els dos carrils de circulació

L'Ajuntament de Sant Cugat suprimirà temporalment un carril de circulació a l'avinguda de Pla del Vinyet, entre la plaça de Gabriel Ferrater i l'avinguda de Corts Catalanes, per baixar el carril bici a la calçada. Es tracta d'una prova pilot que s'allargarà entre el 16 i el 22 de setembre i s'emmarca en la Setmana de Mobilitat Sostenible. 

Més info: Torna la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Sant Cugat

 

Quedarà suprimit el carril que va en direcció a Cerdanyola i es desviarà el trànsit de vehicles per l'avinguda de Torreblanca i el carrer de Puig i Cadafalch. En aquell tram, ja hi ha carril bici a la vorera compartint espais amb els vianants, però l'Ajuntament vol provar si funcionaria millor a la calçada.

Captura de pantalla 2021 09 15 a las 14.32.36

Tot i la prova pilot, l'Ajuntament descarta que s'elimini el carril de circulació de forma permanent. “No volem treure cap carril. Simplement  volem veure si és viable baixar el carril bici a la calçada. Si veiem que funciona, faríem la prova de baixar el carril bici, però mantenint els dos sentits de circulació”, explica José Gallardo, regidor de Mobilitat de Sant Cugat.

Els carrils bici, millor en calçada

L’Assemblea de la Bici es mostra favorable a què els carrils bicis comparteixin l'espai amb el cotxe i no amb els vianants. Sobre l'estat actual del carril bici de davant de l'Europa, Ernest Vidal, de l'entitat, comenta: “Ara mateix no es dignifica la bici i és una font de conflicte. Els carrils bici han de baixar a la calçada i treure espai als cotxes”.

Tot i això, reconeixen que no se’ls ha informat ni consultat sobre la finalitat de la prova pilot. Amb tot plegat, creu que els governs santcugatencs, tant l’actual com l’anterior, no s’acaben de creure la mobilitat sostenible.

 

 

 
Comentaris

Destaquem