Pas endavant per connectar el carril bici entre Rius i Taulet i la plaça del Xic

Les obres del carril bici i de viannats a l'hipòdrom ja estan a punt de finalitzar

La connexió del carril bici entre la plaça del Xic i l'avinguda de Rius i Taulet és més a prop. L'Ajuntament de Sant Cugat ha adjudicat les obres per enllestir l'últim tram que queda sense carril bici a Rius i Taulet, entre l'avinguda de Graells i la plaça del Xic. Actualment, els ciclistes han de baixar a la carretera quan arriben a aquest punt. El tram anterior, entre l'avinguda de Graells i el carrer de Pere Serra, hi ha de carril bici unidireccional a cadascun dels laterals de la calçada. El tram posterior, de la plaça del Xic a l'Hipòdrom, disposa de carril bici segregat sobre la vorera. 

Amb aquesta actuació es connectaran els dos punts. El projecte passa per allargar el carril bici d'una sola direcció a cada sentit de la circulació, tal com està a l'avinguda de Rius i Taulet. Per fer-ho, s'eliminaran les illetes del mig de la calçada i, per delimitar el carril, es posarà senyalitazació i balises. Un cop arribi a la plaça del Xic, es farà un pas especial perquè les bicis creuin la calçada i connectin amb l'altra carril bici existent. El pressupost previst és de 121.000 euros i les tasques aniran a càrrec d'Obres i Serveis Roig SA.

L'hipòdrom, a punt

20211104 151112

El nou carril bici a la rotonda de l'hipòdrom FOTO: TOT Sant Cugat

Aquest és un pas més per avançar en el projecte global de connectar Sant Cugat i Rubí amb bicicleta. En aquest sentit, les obres del nou carril bici i per a vianants a l'hipòdrom també arriben a la fase final. Després d'anys d'espera, amb la fallida d'una empresa i el conseqüent retard i les obres a mitges, l'actuació ja està molt avançada. 

Més info: Aturades les obres de la rotonda de l'Hipòdrom

Aquesta obra, a més, jugarà un paper important per millorar la seguretat a la zona. Fins ara, els vianants havien de creuar, sense semàfor ni pas de vianants, fins a quatre sortides i entrades a l'autopista. Amb el nou carril i el semàfor que s'ha instal·lat, podran creuar amb més seguretat pel mig de la rotonda. 

Connexió amb Rubí

Tot plegat forma part del projecte integral per acabar connectant Sant Cugat amb Rubí amb un llarg carril bici de tres quilòmetres de llargada. En una primera fase, l’any 2018 es va executar el tram comprès entre l’Av. Graells i el carrer Pere Serra. El 2019, es va executar el tram comprès entre la plaça del Xic i el carrer Prat de la Riba. En breu ja estarà enllestit el de l'hipòdrom i començaran les obres entre l'avinguda de Graells i la plaça del Xic.  

Més info: El carril bici entre Rubí i Sant Cugat travessarà la rotonda de l'hipòdrom

El tram més important és el que ha de connectar l'hipòdrom amb la rotonda del Centre Comercial per la carretera de Rubí. L'Àrea Metropolitana està redactant el projecte, que encara va per llarg. Finalment, a la part de Sant Cugat quedarà pendent l'últim tram de l'avinguda de Rius i Taulet amb Lluís Companys. 

Tot plegat per aconseguir un model similar al que hi ha entre Cerdanyola i Sant Cugat, amb un carril bici segregat a tota la carretera. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem