L'entorn de la plaça de Barcelona afronta una nova transformació

Els carrers de Girona, Viñolas i Dos de Maig passaran a ser totalment de plataforma única

Tres carrers de l'entorn de la plaça de Barcelona passaran a ser de plataforma única i completaran la seva vianantització. Concretament, l'Ajuntament de Sant Cugat impulsarà obres d'urbanització als carrers de Girona, Viñolas i Dos de Maig. Actualment, una part d'aquestes vies ja són de plataforma única, però tenen un tram amb calçada per a vehicles i voreres més elevades, la qual cosa fa pensar que la prioritat és per a vehicles, tot i que és per a vianants. Unes voreres molt estretes, en mal estat i sense accessibilitat per les persones amb dificultats de mobilitat o cotxets. 

L'objectiu és facilitar l'espai per a vianants al centre de Sant Cugat i donar continuïtat a la zona vianantitzada de plataforma única de la plaça de Barcelona i el seu voltant. L'actuació servirà per convertir els carrers en plataforma única. D'aquesta manera, l'àrea compresa entre la plaça de Barcelona, Can Quitèria i el carrer de Francesc Moragas ja estarà totalment unificada. A més, es garantirà la mobilitat de persones amb mobilitat reduïda i es millorarà la seva seguretat. 

Els tres carrers ja formen part de l'eix de vianants i en determinats horaris només hi poden accedir veïns, vehicles de càrrega o descàrrega i serveis. Amb el canvi, aquesta situació es visualitzarà i els vianants guanyaran espai, seguretat i comoditat. 

WhatsApp Image 2024 01 29 at 10.23.47 (2)

El carrer de Viñolas des de la plaça de Barcelona FOTO: TOT

491.000 euros

L'Ajuntament de Sant Cugat ja ha aprovat definitivament aquest projecte de vianantització dels carrers Dos de Maig, Viñolas i Girona. El treball ha estat dissenyat per Duran Arquitectes, tindrà un pressupost de amb un pressupost 491.239 euros i una durada de quatre mesos. 

L'obra també té la voluntat de resoldre les escorrenties d’aigües pluvials i els problemes d’inundabilitat que s’ocasionen a l’entorn del número 21-23 del carrer Dos de Maig. De fet, les inundacions són habituals en aquest punt del carrer quan hi ha pluges molt intenses. Per aconseguir-ho, es treballa per resoldre la diferència d'alçada entre el carrer Dos de Maig i Francesc Moragas i l'aplicació de reixes de recollida d'aigües pluvials. 

whatsapp image 2019 12 04 at 18 55 47 38 800x400

Inundació al carrer de Dos de Maig FOTO: Cinta Caballé / Arxiu TOT

Com estan els carrers?

WhatsApp Image 2024 01 29 at 10.23.47

El carrer 2 de maig, arribant a Francesc Moragas FOTO: TOT

WhatsApp Image 2024 01 29 at 10.23.47 (1)

El carrer de Girona, des de la plaça de Barcelona FOTO: TOT

WhatsApp Image 2024 01 29 at 10.23.48 (1)

El carrer de Viñolas, Dos de Maig i Girona, tenen una part de plataforma única FOTO: TOT

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem