Es retiren les pilones i s’instal·laran càmeres de videovigilància a l’anella verda

L'Ajuntament de Sant Cugat assegura que la modificació és per evitar que els vehicles d'emergència es quedin aturats

Les pilones vermelles de l’anella verda desapareixen. El motiu, segons ha anunciat el nou govern municipal, és garantir l’accés de vehicles d’emergència en casos d’urgència. L’anunci de modificar lleument un dels projectes estrella de l’anterior govern d’ERC, PSC i CUP l’ha fet l’alcalde Josep Maria Vallès en un dels llocs on es concentren més embussos de transit: la plaça dels 4 Cantons. 

“No pot ser que ambulàncies o vehicles de bombers o policia local quedin aturats per una congestió de circulació. Això ja ha passat a Sant Cugat i aquesta retirada de pilones ve avalada per informes de Protecció Civil i de la Policia Local”, ha assegurat Vallès.  Aquests elements de separació del carril bici s’eliminaran a l'avinguda de Francesc Moragas i Rius i Taulet (inclòs els 4 Cantons), des de l’Avinguda de Pla del Vinyet fins el carrer d’Anselm Clavé. Un tram que té actualment només un carril de circulació per a vehicles a motor. 

Les pilones es van col·locar fa uns mesos i era una demanda del col·lectiu ciclista per augmentar la seguretat del carril i evitar la invasió per part dels cotxes, que denunciaven que eren contínues.

Desplaçar el carril bici?

Acompanyat de la tinenta d’alcaldia de Gestió Urbana, Mobilitat i Canvi Climàtic, Cristina Paraira i el tinent d’alcalde de Drets, Dinamització de la ciutat, Comerç i Seguretat, Bernat Picornell, d'ERC, el nou batlle també ha promès que es té previst fer “millores” a l’anella verda. Aquests canvis seran uns del pilars del nou Pla de Mobilitat que s’ha compromès a tirar endavant al llarg del mandat.

Segons Vallès, aquesta millora no passa necessàriament per una eliminació del carril bici al centre: “Si arriba el punt no és que es retiri el carril bici. En tot cas caldria desplaçar-lo o arribar a una solució intermitja”. L’alcalde ha assegurat que ja hi ha agendades reunions amb les entitats ciclistes com l’Assemblea de la bici. 

De fet, un dels compromisos de Junts era estudiar una alternativa al carril bici dels Quatre Cantons. "Estudiarem una millor alternativa al carril bici que passa per Quatre Cantons", establia el seu programa electoral. En l'acord de govern amb Esquerra s'anava més enllà i es plantejava l'estudi de millores en el traçat de l'anella verda, especialment als Quatre Cantons, desplaçant el carril bici.

"Problema de seguretat"

Picornell s’ha mostrat obert a canvis que millorin la mobilitat a la ciutat i ha reconegut que aquest tram era un “problema de seguretat”. També ha anunciat que la policia local estarà especialment emetent en aquesta zona per vigilar comportaments incívics. En referència a la instal·lacio de càmeres que anomenen de mobilitat, Picornell ha explicat que detectaren els vehicles que envaeixen el carril bici. La implementació d’aquest nou sistema, però, no serà immediat com si ho és la retirada de pilones. “Ens preocupa molt tant la seguretat dels usuaris de la bicicleta com la dels vehicles de seguretat”, ha conclòs. 

Per la seva banda, Cristina Paraira ha recordat que quan les càmeres o agents de policia detectin una invasió de carril bici l’infractir serà multat segons el Codi de Circulació. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem