Ferrocarrils recupera el servei habitual a la línia Barcelona-Vallès

Les obres a l'estació de Sarrià han alterat el servei durant l'estiu

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) recupera el servei habitual a la línia Barcelona-Vallès a partir d'aquest dissabte, 24 de setembre, un cop s’han completat els treballs amb afectacions a les vies a l’estació de Sarrià. La bona evolució que han tingut les obres ha permès avançar la recuperació del servei, inicialment prevista per al divendres 30 de setembre. D'aquesta manera es recupera el règim de parades habituals a les línies de S1 i S2 i les S5 i S55 deixaran d'aturar-se a totes les estacions fora de l'hora punta.


Així, el servei de trens de la línia Barcelona-Vallès recupera dues circulacions en dia feiner i que seran efectives a partir de dilluns 26 de setembre. D’una banda, els trens en hora punta que surten des de Sabadell sumen una nova circulació que fins ara sortia de Sant Quirze, gràcies a l’entrada en funcionament de la nova estació de Sabadell Plaça Major. Aquesta circulació sortirà de Sabadell Plaça Major a les  8.11 hores. D’altra banda, i per tal de millorar el flux de viatgers en hores de màxima afluència, es recupera en hora punta una circulació amb sortida de l’estació de Rubí a les 8.20 hores.

La línia L6 tornarà a donar servei durant tot el dia entre les estacions de Pl. Catalunya i Sarrià, i no només a les hores punta com ho feia aquestes darreres setmanes durant el calendari no lectiu. Per arribar fins a Reina Elisenda s’utilitzarà el tren llançadora que ha passat a anomenar-se L12, i que donarà servei entres les estacions de Sarrià i Reina Elisenda durant tot el dia amb una freqüència de 4 minuts en  l’hora punta.

L'estació de Sarrià

Els treballs en execució a l’estació de Sarrià per a fer-la accessible per a persones amb mobilitat reduïda han comportat la  supressió d’una de les quatre vies que hi havia fins ara i la formació, aprofitant l’espai alliberat, d’una gran andana central de 10,5 metres d’ample. D’aquesta manera, l’estació passa de tres a dues andanes.

Les grans dimensions de la nova andana permeten guanyar espai i facilitar la mobilitat i la fluïdesa en els accessos i moviments de viatgers. Pròximament, s’hi instal·larà un ascensor per a les connexions amb el vestíbul. A més, es col·locaran dos ascensors més, un en cada andana.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem