Ferrocarrils inverteix 16 milions d'euros per renovar trens de la línia Barcelona-Vallès

Els populars trens de la sèrie 112, que fa 30 anys que circulen al Vallès, es renovaran i milloraran

Ferrocarrils de la Generalitat invertirà 16 milions d'euros en la renovació i millora de 22 trens que circulen a la línia Barcelina-Vallès. Es tracta de les populars trens de la sèrie 112, que ara han fet 30 anys. La voluntat és que s'allargui la seva vida útil uns quinze anys més. Està previst que els renovats trens circulin a partir de la tardor.

La consellera de Territori, Ester Capella, i el president d'FGC, Antoni Segarra, van visitar Centre Operatiu de Rubí dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per veure els treballs de renovació d'un dels trens de la sèrie 112 de la línia Barcelona-Vallès.  "FGC actua en un pla de manteniment preventiu renovant els seus trens i rehabilitant-los, per això cal una prevenció diària i el manteniment peça a peça", ha explicat la consellera.

A l'esquerra el tren renovat. FOTO: Estela Luengo

A l'esquerra el tren renovat. FOTO: Estela Luengo

Aquest procés de renovació s'ha iniciat en les 22 unitats més antigues que estan en funcionament a la línia Barcelona-Vallès, amb un pressupost de 16,3 milions d'euros. Les millores han inclòs noves pantalles d'informació que complementin el sistema de megafonia, nous ports de connexió USB i més seients plegables al mateix temps que es retiren les pantalles de vidre fent una major sensació d'amplitud.

Capella ha explicat que aquesta actuació es farà de forma progressiva per no afectar la qualitat del servei, és a dir que retiraran un tren alhora que posen un renovat en circulació i així successivament. El primer tren remodelat està previst que comenci a circular cap a la tardor. Estèticament seran similars a la sèrie 115 que es van estrenar el 2022.

Seients nous dels trens renovats. FOTO: Estela Luengo

Seients nous dels trens renovats. FOTO: Estela Luengo

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem