FGC celebra els 100 anys de l’arribada del tren a les Planes

El dia 28 de novembre de 1916 va arribar per primera vegada el tren fins a les Planes

El 28 de novembre de 2016 farà 100 anys del primer recorregut en tren entre plaça de Catalunya i les Planes. L’arribada del tren fins a les Planes va tenir una gran importància pel Vallès, perquè per primera vegada es connectaven els nuclis urbans del Vallès travessant directament Collserola. A més, va coincidir amb l’època daurada dels berenadors. En els anys posteriors milers de barcelonins van aprofitar el tren per pujar els diumenges a passar-hi el dia.

Per commemorar els 100 anys d’aquest dia històric, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha organitzat un  programa d’activitats que culminarà el 28 de novembre de 2016 amb una celebració a l’estació de les Planes, on es podran visitar els automotors Brill FCC 18 i FSB 301.

Programa

La primera proposta és l’exposició gràfica “100 anys del tren a les Planes”, que ja es pot visitar a l’Espai Provença d’FGC, amb imatges dels 100 anys de l’entrada en servei del tren a les Planes, la construcció del túnel de Vallvidrera i l’entrada en servei dels automotors Brill. També s’organitzarà un cicle de conferències sobre l’arquitectura modernista de les estacions o les figures de l’industrial americà Frank Stark Pearson i Carles Emili Montañés, impulsors de la línia.

Es farà també la presentació del llibre Els trens Brill i els Ferrocarrils de Catalunya, de Joan Carles Salmerón, el bateig de dues unitats de tren amb els noms de Frank Stark Pearson i Lluís Bruguera, i l’emissió d’un segell commemoratiu i un cupó de l’ONCE personalitzats amb la imatge i el logotip de l’efemèride. 

 
Comentaris

Destaquem