FGC instal·la pantalles acústiques a Sant Cugat per reduir el soroll del tren

L’apantallament acústic es recobrirà de vegetació per minimitzar-ne l'impacte visual i perquè quedi integrat en el paisatge

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya iniciarà el 6 de juliol els treballs per a la instal·lació de pantalles acústiques a l’entorn de l’estació de Sant Cugat, concretament en un tram de via de 300 metres del ramal que surt de l’estació en direcció a Terrassa. Aquesta actuació té com a objectiu disminuir l’impacte acústic causat pel pas dels trens que surten de l’estació en direcció a Terrassa, en un tram proper a una zona d’habitatges.

Les pantalles projectades tenen una alçada de tres i cinc metres. El projecte també inclou allargar la vorera del carrer Andana, al costat de la via de Ferrocarrils i ara interrompuda, i donar-li continuïtat. Aquesta actuació permetrà unir la sortida de l’estació amb el pas sota el pont de l’avinguda de l’Enllaç. D’aquesta manera, s’evitarà que les persones hagin de circular per la calçada o passar a la vorera de l’altra costat.

 

1 milió d'euros

Les obres també contemplen els treballs d’integració de la nova estructura a l’entorn urbà, on un cop instal·lat l’apantallament acústic es recobrirà de vegetació per minimitzar-ne l'impacte visual i perquè quedi integrat en el paisatge. Així, la massa verda d’aquesta zona quedarà composta dels arbres que s’hagin mantingut i els nous que es plantaran per retornar a la ciutat l’espai verd afectat. Està previst plantar una seixantena d’arbres nous i més de 8.000 unitats d’arbustos i plantes. Aquesta actuació també compensarà la tala d’arbres que s’haurà de fer al talús de la zona del carrer Andana per tal de realitzar la instal·lació de les pantalles acústiques.

Els treballs relacionats amb aquesta actuació i la urbanització de l’entorn més proper no tindran afectació al servei de trens d’FGC. La majoria de treballs es faran en horari diürn, exceptuant alguns treballs específics com ara la tala dels arbres més alts i la col·locació dels panells. El conjunt de les dues fases de l’actuació (instal·lació de pantalles i integració urbana de la nova estructura) tenen un pressupost d’1,1 milions d'euros i una durada prevista d’onze mesos.

 
pantalla fgc

En groc, ubicació de les noves pantalles acústiques FOTO: FGC

Afectacions a la mobilitat

Mentre durin els treballs, s’eliminaran alguns aparcaments que hi ha al carrer Andana, sense afectar ni les places reservades per a minusvàlids ni la parada de taxis. La mobilitat de vehicles, en canvi, sí que es veurà afectada en un tram del Camí de Can Gatxet. Properament s’informarà d’aquesta afectació viària i del calendari previst.

 
Comentaris

Destaquem