FGC utilitzarà energia 100% renovable a partir del 2019

L'objectiu pel 2021 és que el 50% de l'energia dels Ferrocarrils de la Generalitat sigui solar

La totalitat de l'energia subministrada a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a partir de l'any 2019 serà d'origen renovable, segons preveu l'Agenda de Millora Ambiental 2019-2021 de la companyia. A més, Ferrocarrils treballa amb l'objectiu que el 2021, la meitat de l'origen de l'energia sigui solar i el 100% de les estacions disposin de llums LED.

La voluntat és que els vestíbuls comptin amb espais habilitats per a la recollida de productes comprats en línia i fins a 36 punts de càrrega de vehicles elèctrics davant els 6 actuals als aparcaments de les estacions de Sant Quirze, Igualada, Martorell Enllaç, Sarrià, Rubí i Martorell.

A partir d'ara, en les licitacions que faci Ferrocarrils per contractar el subministrament elèctric hi constarà l'exigència que l'origen de l'energia sigui renovable amb l'objectiu de deixar de dependre dels combustibles fòssils i treballa amb la possibilitat de proveir part de l'energia amb nous parcs fotovoltaics perquè la meitat d'aquesta energia sigui d'origen solar.

A banda, es preveu que els 15 trens que entrin en servei de manera gradual a partir del 2020 ho facin amb components renovables en més del 90% i reduint ka contaminació acústica gràcies a la millora del disseny i la tecnologia dels combois.

 
Comentaris

Destaquem