La Generalitat estudia la viabilitat d'un carril bici als Túnels de Vallvidrera

Col·lectius ciclistes fa temps que reivindiquen la possibilitat d'un itinerari per a bicis que connecti Barcelona i Sant Cugat pels Túnels de Vallvidrera

La Generalitat de Catalunya estudiarà la possibilitat de convertir el túnel de serveis dels Túnels de Vallvidrera en un carril bici. Es tracta d'una reivindicació del col·lectiu ciclista per tal de facilitar els desplaçaments amb bicicleta entre Sant Cugat i Barcelona a través d'un recorregut recte i més pla. Segons ha avançat El Periódico, Infraestructures.cat ha obert una licitació per encarregar l'estudi previ de viabilitat de la utilització de la galeria d'evacuació del Túnel de Vallvidrera com a via ciclista i de la seva connectivitat amb Barcelona i Sant Cugat.

Es tracta d'un túnel 2,5 quilòmetres paral·lel al túnel principal pels vehicles a motor. Des de la plataforma Bikevidrera, que fa temps que lluiten per aquest projecte, han celebrat el pas endavant de la Generalitat. L'objectiu és aconseguir "una autopista per a bicis" que connecti Sant Cugat i Barcelona. Tot i això, es tracta d'un estudi previ per determinar si l'obra seria viable. A més, la infraestructura requeriria diverses obres per fer-la practicable.

Més info: Una xarxa ciclable que travessi Collserola pels túnels, la reivindicació de BikeVidrera

Bikevidrera va engegar una recollida de signatures a Change.org per mostrar suport al carril bici a través del Túnels. "Al Vallès Occidental hi viuen gairebé un milió de persones, per anar a treballar a Barcelona tenen poques opcions. En un moment en el que s’ha de començar a repensar la mobilitat metropolitana, adaptar un túnel ja existent per a un ús ecològic i sostenible té tot el sentit del món", justificava. Han assolit 5.199 signatures. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem