ICV-EUiA vol que Catalunya tingui la titularitat de les infraestructures noves

ICV-EUiA portarà aquesta moció al ple municipal del pròxim dilluns, 17 d'octubre

ICV-EUiA demanarà en el pròxim ple municipal, que tindrà lloc dilluns 17 d'octubre, que Catalunya tingui la titularitat sobre qualsevol nova infraestructura de mobilitat al Vallès.

La petició ve a partir del fet que, tal com destaca la formació local, el Govern de l'Estat va decidir, abans de les darreres eleccions, recuperar la licitació de les obres del Quart Cinturó. I és que tal com destaca ICV-EUiA "considerem que el Quart Cinturó és un projecte faraònic i caduc, propi dels anys seixanta". La formació, a més afegeix que, "els estudis del Ministeri també van posar de manifest que aquesta estructura, paral·lela a l'AP7, no era la solució als problemes de mobilitat al Vallès".

Per això mateix, ICV-EUiA demana al Govern que anul·li la titulació de la redacció de l'estudi informatiu de la B-40 (Tram Terrassa- Granollers) i al Govern de la Generalitat que faci les oportunes accions polítiques i jurídiques per aturar aquesta licitació.

També es demana que el Govern reclami a l'Estat espanyol la competència plena sobre qualsevol infraestructura de mobilitat al Vallès tal com es desprèn del vigent Estatut de Catalunya. Finalment, ICV-EUiA insta al Departament de Territori i Sostenibilitat a comptar amb l'Ajuntament i a convidar a la Campanya Contra el Quart Cinturó en el procés de redacció del Pla Específic de mobilitat del Vallès.

 
Comentaris

Destaquem