L'Arrabassada repeteix com la carretera més perillosa de Catalunya

Sant Cugat té el tram més perillós de Catalunya (Arrabassada) i el més segur (C-16)

La carretera de l'Arrabassada, que connecta Sant Cugat amb Barcelona, repeteix per segon any consecutiu com la via més perillosa de Catalunya. Així es desprèn de l'estudi elaborat pel RACC sobre l'accidentalitat en les carreteres catalanes i que torna a situar l'Arrabassada com la carretera amb més probabilitat de patir un accident.

Concretament, l'Arrabassada té una mitjana anual de 5,3 accidents amb morts o ferits greus. En el darrer estudi aquesta xifra era de cinc accidents mortals o greus a l'any. L'estudi considera que hi ha "molt risc" de patir un accident en aquesta via. El RACC assenyala que tots els trams més perillosos, inclòs l'Arrabassada, són vies convencionals de calçada única.

En aquest sentit, cal destacar l’alta proporció d’accidents de moto respecte el total d’accidents amb morts i ferits greus en aquests trams. En el cas de l'Arrabassada, els accidents amb motos representen el 81% del total.

D'altra banda, el tram de la C-16 entre Sant Cugat i Terrassa és dels més segurs del país, amb zero accidents mortals o greus de mitjana anual. Per aquesta via hi passen més de 23.000 vehicles diaris. A més, la carretera de Vallvidrera, utilitzada diàriament per gairebé set mil vehicles, registra una mitjana d'accidents greus d'1,3 a l'any i té un risc mitjà de patir un accident.

A nivell general, Catalunya encara té més de 2.000 km de carreteres amb risc alt o molt alt de patir un accident greu o mortal. Els quilòmetres de risc “alt” i “molt alt” representen un terç de la xarxa viària catalana.

Rànquings

Els deu trams amb més accidents.

IMD: mitjana diària de vehicles. Acc. amb MiFG: accidents amb morts i ferits greus.

Els deu trams amb menys accidents

Accidents

Aquests són alguns dels accidents de l'últim any a l'Arrabassada publicats pel TOT:

Quatre ferits en un accident a l'Arrabassada

Un home ferit greu en un accident a l'Arrabassada

Una motorista ferida lleu a l'Arrabassada

Un vehicle se surt de la via i bolca a la carretera de la Rabassada

Un vehicle bolca a l'Arrabassada

Accident entre dos vehicles a l'Arrabassada

Un cotxe bolca a l'Arrabassada

Més informació
 
Comentaris

Destaquem