L'EMD de Valldoreix reconeix ara problemes amb els nous leds dels passos de vianants

Retirarà tots els senyals lluminosos ubicats al mig del carrer i deixarà els dels extrems

L'EMD de Valldoreix ha retirat una part dels 210 senyals lluminosos que va instal·lar en passos de vianants i que van generar algunes queixes de motoristes i ciclistes perquè sobresurten del terra. Així ho ha explicat el president valldoreixenc, Josep Puig, durant la Junta de Veïns d'aquest 13 de juliol; quinze dies després que ell mateix assegurés que aquests elements no suposaven cap mena de perill ni problema per la circulació.

Josep Puig ha reconegut l'existència d'algunes queixes per aquests senyals lluminosos i ha avançat que a mitjan juny ja va aprovar un decret per tal de retirar els senyals lluminosos del centre de la carretera, deixant els dels costats. I és que l'EMD de Valldoreix "desconeix" si els leds, que sobresurten uns tres centímetres del terra, compleixen la normativa, ja que asseguren que "no hi ha cap normativa específica que reguli aquestes instal·lacions".

El president valldoreixenc ha detallat que hi ha senyals de dos tipus i que "n'hi ha uns que són una mica més alts i poden ser susceptibles de provocar algun accident". Tot i això, ha tornat a afirmar que "no hi ha hagut cap accident", tot i reconèixer que en algunes situacions, per exemple de pluja, el risc pot augmentar. "Hem intentat minimitzar riscos per treure les del mig", ha explicat.

Josep Puig també ha admès que quan van adquirir els més de 200 senyals no sabien excatament com eren: "No se'ns va advertir de l'alçada que tenien". En aquest sentit, ha explicat que va ser una despesa que es va haver de decidir a correcuita a finals de desembre de 2016, ja que hi havia un romanent de diners que s'havia de gastar abans d'acabar l'any. A més, Puig ha afirmat que van confondre la marca CE que portaven els senyals per Conformitat Europea quan, en realitat, es referia a China Export.

Queixes de l'oposició

Els grups de l'oposició, Cs, ERC-MES i CUP-PC, van presentar una proposta durant la Junta de Veïns per analitzar la despesa, idoneïtat tècnica, normativa i presa de decisions que han portat a instal·lar aquests senyals lluminosos.  Una moció que va ser rebutjada per l'equip de govern del PDECat-Demòcrates.

Els vocals de l'oposició van assegurar que se sentien "enganyats", ja que fins fa uns dies el govern no va reconèixer problemes amb els leds, quan feia ja un mes que havia encarregat retirar una part. "És clar que unes llums que sobresurten són un impediment. A altres llocs hi ha llums que no sobresurten i que fan la mateixa funció", va exposar Noël Climent, d'ERC-MES.

 
Comentaris

Destaquem