L’ús dels FGC augmenta un 15,6% en 7 anys

Són dades de l'Onservatòri Sociològic de l'Ajuntament de Sant Cugat

L’ús dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per part dels santcugatencs per desplaçar-se a fora de la ciutat ha viscut un increment del 15,6% respecte al 2011, segons dades de l’Observatori Sociològic, realitzat el novembre de l’any 2018, és a dir, abans que entrés en vigor la presència de Sant Cugat dins de la zona 1 de l’AMB. Així, segons les dades, els FGC són utilitzats per 7 de cada 10 santcugatencs quan han de sortir de la ciutat. De totes maneres, tot i que per poc, el cotxe segueix sent el mitjà de transport més habitual, i l’utilitzen un 74,8% de ciutadans quan han de sortir de Sant Cugat, per sobre del 71,7% d’ús dels FGC. L’autobús, amb un 6% o la moto, amb un 5%, són molt lluny de les xifres d’ús del cotxe i els FGC

Aspectes de mobilitat valorats pels santcugatencs

Aspectes de mobilitat valorats pels santcugatencs

A peu per dins de la ciutat

La majoria de vilatans asseguren que per moure’s per dins de la ciutat ho fan a peu, amb un 69% a les enquestes. El 53,7% circula en cotxe per Sant Cugat, mentre que fa 7 anys eren 43,2%. També ha augmentat l’ús de l’autobús respecte al 2011, d’un 8% a un 21,3%, i el dels FGC, del 5,3% al 10,2%.

Cal prioritzar l’autobús

Els santcugatencs creuen que cal prioritzar l’autobús respecte a altres transports a Sant Cugat (67,7%), lluny del 22,7% que creu que cal prioritzar els FGC o el 21,9% que prefereix la bicicleta per davant d’altres transports.

 
Comentaris

Destaquem