La proposta del "punt negre" dels ciclistes a la rambla del Celler

El carril bici de la rambla del Celler finalitza de manera brusca quan arriba a la plaça del Celler, davant l'ajuntament

L'Assemblea de la Bicicleta s'ha reunit amb tècnics de l'Ajuntament de Sant Cugat per abordar el "punt negre" pels ciclistes que suposa el brusc final del carril bici de la rambla del Celler quan arriba a la rotonda de davant de l'ajuntament. Fa uns dies, un camió atropellava un ciclista en aquest punt i des de l'entitat ciclista feia anys que reclamaven una solució.

Segons ha explicat al TOT Ernest Vidal, de l'Assemblea de la Bici, els tècnics han proposat fer una rampa perquè els ciclistes s'incorporin a la calçada de la rotonda, on es definirà un petit tram de carril bici per tal de fer la rotonda i poder continuar pel carril. L'Ajuntament ha d'acabar de definir com es materialitzarà tècnicament la proposta.

Més info: Un camió atropella un ciclista a Sant Cugat

La idea es dibuixar un carril bici de color vermell a la part exterior de la calçada i posar algun element de separació per garantir la seguretat dels ciclistes. "Estem contents", ha celebrat Ernest Vidal, que considera que la proposta aporta més seguretat i rapidesa pels ciclistes. Una primera proposta era permetre que les bicis poguessin passar pels passos de vianats per creuar la rotonda, però no convencia a l'entitat.

"Aquesta rotonda de la plaça del Celler, ja fa més de quatre anys que l'Assemblea de la Bici de Sant Cugat la té documentada com un punt negre", denunciava Vidal, que afegia: "El problema és la discontinuïtat del carril i la poca seguretat a la rotonda des de dalt d'una bici". "Tenim carril bici a la rambla del Celler, però desapareix quan es troba la rotonda sense tenir cap alternativa segura"

 
Comentaris

Destaquem