Les congestions de trànsit als accessos a Barcelona podrien augmentar un 50%

Els Túnels de Vallvidrera registren retencions diàries de Sant Cugat a Barcelona

El Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) ha alertat que la congestió als accessos de Barcelona incrementarà un 50% en un any si no es prenen mesures urgents. L'afluència excessiva de vehicles afecta cada dia prop de 200.000 persones que accedeixen a l'àrea metropolitana de Barcelona en cotxe o autobús, des d'un radi d'uns 30 quilòmetres. Des de Sant Cugat, es repeteixen retencions diàries en els Túnels de Vallvidrera en direcció a la capital catalana.

En total es perden 52.000 hores cada dia, amb un cost anual de 137 milions d'euros, equivalents al 0,1% del PIB a Catalunya. A nivell individual, segons l'estudi del RACC, cada usuari està perdent 685 euros anuals per les congestions. Es tracta d'"un problema greu" que requereix una "solució metropolitana", ha afirmat el president del club automobilístic, Josep Mateu.

Per drenar aquesta situació, el RACC insta el Ministeri de Foment a invertir en Rodalies i, a més, proposa una bateria de mesures que no requereixen inversions milionàries, com la creació de carrils Bus-VAO 'low cost', que permetrien "una gran baixada de la congestió", ha defensat el mànager de la Fundació, Lluís Puerto.

Entitats com l'Associació Àmbit B-30 han mostrat en diverses ocasions la seva preocupació per la falta d'inversió en les infraestructures de la mobilitat, que assenyalen com un dels factors que afecta negativament la competitivitat del territori.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem