Les Joventuts Socialistes proposen un canvi de senyalització per als ciclistes

Des de la Joventut Socialista es proposa un canvi de senyals de trànsit per als ciclistes

Des de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) sol·liciten al Govern de Sant Cugat un canvi de senyalització per "facilitar i agilitzar" la mobilitat de les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal i protegir als vianants. En concret, la seva proposta es canviar la senyalització rodona d'obligació de les bicicletes per la senyalització quadrada que només informa i recomana la utilització de la via que s'utilitza. Proposen, també, per altra banda, que la utilització de les "voreres-bici" sigui optativa.

 

Segons la JSC, Sant Cugat compta amb un "gran nombre de carrils bici" que transiten per sobre les voreres, compartint aquest espai amb els vianants.

 

Opinen també que els ciclistes no tenen espai per circular, havent de moure's per vies paral·leles més ràpides com la carretera, la qual cosa genera més risc d'accident per als ciclistes. D'altra banda, afeigex JSC, que la DGT encara no s'ha volgut pronunciar clarament sobre aquesta proposta, postposant la seva opinió sobre l'optativitat de les anomenades "voreres-bici", ja que compartir l'espai amb els vianants pot arribar a ser perillós.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem