Un centenar de ciclistes pedaleja demanant 'més espai i seguretat'

La iniciativa ha arreplegat 100 ciclistes que han recorregut els carrers de Sant Cugat per fomentar l'ús de les bicicletes

Un centenar de santcugatencs ha pedalejat pels carrers de Sant Cugat amb l'objectiu de demanar més espai i protecció pels usuaris de les bicicletes, el dissabte 18 de març. En una iniciativa d'Assemblea de la Bici de Sant Cugat, la Plataforma Bikevidrera, Defensem el Carril Bici Sant Cugat i Voreres de Sant Cugat, els participants han exigit una "ciutat amb un model de mobilitat sostenible, que aposti pel transport públic i l'ús de les bicicletes".

Amb sortida des de la plaça de Lluís Millet, el grup de ciclistes ha recorregut diferents carrers de Sant Cugat fins a arribar a la plaça d'Octavià, on han fet la lectura d'un manifest per demanar "més espai i seguretat per a les bicicletes". Així doncs, algunes de les seves reclamacions han estat "la prohibició d'aparcar cotxes o motos en les voreres i en els carrils bici" o la "creació d'una xarxa de carrils bici segurs, pràctics i inclusius".

A més, els participants han insistit que l'Ajuntament "ha de garantir una ciutat que sigui justa en termes de mobilitat" i és per això que han demanat pacificar els entorns escolars, activar el protocol d'assetjament a ciclistes o ampliar els aforaments i pàrquings Bicibox. Entre les seves propostes, també es troba "ampliar la Zona de Baixes Emissions o fer efectiu el límit de velocitat a 30 en els carrers de Sant Cugat".

Yago Raventós, membre de l'Assemblea de la Bici de Sant Cugat, ha valorat positivament la pedalada, amb una rebuda molt bona tot i haver-ho organitzat amb dues setmanes de marge: "El moviment ciclista a Sant Cugat està agafant volada, ja hi ha diverses plataformes actives". També ha declarat que és un municipi amb molta potència per poder fer infraestructures relacionades amb la bici i existeix "un marge de maniobra gran" per fer-ho.

Tot i que s'estan fent coses, com l'actuació de l'anella verda, ha considerat que "hi ha d'haver una voluntat política real de fer canvis". Després de Setmana Santa organitzaran novament una pedalada.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem