Més de 20 milions d'euros d'inversió als Ferrocarrils de la Generalitat

Més de vint milions d'euros d'inversió

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) realitza durant el mes d’agost un seguit d’obres de millora de les seves vies, catenàries, enclavaments, comunicacions, edificis, subestacions, obra civil i estabilització amb l’objectiu de donar un millor servei als usuaris.

Així, FGC vol aprofitar la disminució de la demanda en èpoques estiuenques i no condicionar la qualitat del servei amb les obres. Unes actuacions que sumen un total de més de vint milions d'euros d'inversió.

Algunes de les obres incideixen directament en el municipi de Sant Cugat. És el cas de les obres de tancaments en el pas del tren pel camí antic de Terrassa, a la Floresta. A més, e’estan realitzant les obres d’adequació de la sortida de feeders a la subestació de Sant Cugat que permetran dividir elèctricament les andanes per aconseguir un millor repartiment dels consums dels trens i evitar desconnexions dels feeders per sobrecàrrega.

Treballs a la línia Barcelona-Vallès

Pel què fa a la línia del Vallès, amb set estacions a Sant Cugat, es farà l'obra de renovació de via a la línia Barcelona-Vallès entre les estacions de Peu del Funicular i Baixador de Vallvidrera.

Entre les estacions de plaça de Catalunya i Sarrià es faran obres a la catenària i entre Sarrià i Reina Elisenda també s’estan realitzant les obres i instal·lacions per a la substitució a la catenària existent. En aquest àmbit, també es desenvulpen obres de substitució a la catenària de les pèndoles existents de vareta d’acer a les línies Barcelona-Vallés i Llobregat-Anoia.

Alguns edificis de Ferrocarrils també estan en procés d'adequació, com són els casos, entre altres, de les estacions de Sarrià, Plaça de Catalunya i Sant Quirze. En aquesta última, també s’està reformant el pàrquing de l’estació. A Sarrià també s'està treballant en la construcció d'una sortida d'emergència i a Terrassa-Rambla s'estan millorant els accessos. Per últim, el Departament de Territori i Sostenibilitat ampliarà l’andana 1 de Provença per dotar-la d’una major capacitat i pal·liar la concentració d’usuaris i millorarà l’accessibilitat de l’estació amb una nova escala i ascensor.

Pel què fa a comunicació, principalment s’està treballant en la definició i execució de la xarxa de comunicacions per a fibra òptica pels enclavaments de la línia Barcelona-Vallès.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem