Més de 64 milions de viatges a la línia Vallès-Barcelona dels FGC el 2018

L'índex de puntualitat al servei de Ferrocarrils de Generalitat a les línies de Barcelona-Vallès és del 99,49%

La línia Barcelona-Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha superat els 64 milions de viatges durant el 2018. Aquesta xifra suposa un increment del 3,3% respecte l’any 2017 i és un nou rècord d'usuaris de les línies de FGC.

Entre els factors de creixement hi ha els perllongaments de Terrassa, el 2015, i de Sabadell, el 2017, que han suposat un increment important del passatge a les línies S1 i S2. Sant Cugat compta amb set estacions a la línia vallesana dels ferrocarrils. Això també ha comportat algunes incidències, com aglomeracions en els trens en hores puntes que alguns usuaris denuncien sovint. Aquest fet es preveu solucionar amb l'adquisició de nous trens, que es posaran en marxa a partir d'aquest 2019.

Puntuals

L'índex de puntualitat a la línia Vallès-Barcelona ha millorat respecte l’any anterior. Si bé ja fa anys que es manté per sobre del 99% a totes les línies, enguany ha passat del 99,44% al 99,49% a les Línies Metropolitanes.

Finalment, l’Índex de Control de Qualitat (ICQ), que mesura objectivament el servei realitzat i quantifica la desviació a partir de les incidències i viatgers afectats respecte el servei teòric, també ha augmentat respecte l’any 2017. A les línies del Vallès ha passat d'un 98,39% a un 98,62%.

 
Comentaris

Destaquem