contingut promocionat
Logo Moventia CA2 2048x260

 

 

Moventia, una empresa compromesa amb la mobilitat del món i de Sant Cugat del Vallès

La companyia fundada el 1923 per Miquel Martí Adell a Sabadell i dirigida avui per la tercera i la quarta generació de la família Martí treballa per dissenyar i construir la mobilitat del futur

La multinacional referent en el sector de la mobilitat, Moventia, ha celebrat el seu centenari aquest 2023. L’empresa ha arribat als 100 anys amb una clara vocació de servei, sostenibilitat, compromís i desenvolupament internacional. Tot això, sense perdre la seva essència familiar i l’estima pels territoris en els quals opera des dels seus inicis, sent Sant Cugat del Vallès la ubicació de la seva seu corporativa.

  Demana informació, ara!

100 anys oferint les millors solucions de mobilitat, assolint nous reptes i ampliant els horitzons a nivell internacional

La companyia fundada l’any 1923 per Miquel Martí Adell a Sabadell i dirigida avui dia per la tercera i la quarta generació de la família Martí treballa diàriament per dissenyar i construir la mobilitat del futur. Mitjançant la seva visió 360 i l’empeny que posen els 6.800 treballadors a través de les seves dues divisions de negoci: Moventis, amb mobilitat col·lectiva, i Movento, amb mobilitat privada, el grup s’implica en millorar les connexions de la societat i de les persones a través de solucions globals, multimodals, innovadores, flexibles i complementàries de transport i automoció. A més, desenvolupa solucions integrals de mobilitat que inclouen la gestió de flotes, la planificació de rutes, la tarificació, els sistemes de billetatge i la implementació de tecnologies avançades, com aplicacions mòbils i plataformes d’informació en temps real.

Des de l’any 2016 la vertical de mobilitat col·lectiva, Moventis, porta a terme una expansió internacional que l’ha fet arribar a tres continents: Europa, Àsia i Amèrica. En aquest 2023, la companyia de mobilitat col·lectiva ha posat en marxa l’operació del nou servei de transport interurbà a Aràbia Saudita, millorant la mobilitat de tota la regió i arribant a la xifra dels 100 milions de passatgers transportats en el servei de busos urbans que opera  a La Meca des de febrer de 2022. En els darrers set anys, la multinacional de transport ha aconseguit ampliar el mercat de la mobilitat col·lectiva de Catalunya, i ha entrat a noves ciutats a diferents indrets d’Espanya, França, Aràbia Saudita, Portugal, Polònia, Finlàndia i Perú.

Reconeixement a la Nit de l'empresa Cecot 2023. FOTO: Cedida

Reconeixement a la Nit de l'empresa Cecot 2023. FOTO: Cedida

La sostenibilitat i la responsabilitat social, reptes de primer ordre

L’estratègia de sostenibilitat mediambiental de Moventia és una de les principals línies d’acció que segueix la companyia i que treballa sobre un eix principal: la descarbonització de la flota. L’empresa té l’objectiu que el 100% de la seva flota de transport urbà sigui ‘zero emissions’ en l’any 2035, mitjançant una important inversió de 120 milions d’euros. Seguint aquest propòsit, la companyia també està immersa en projectes basats en l’ús d’energies netes, com la instal·lació de plaques fotovoltaiques als seus centres de treball, punts de recàrrega per a les noves flotes elèctriques per a mobilitat pública i privada i el desenvolupament de model d’economia circular, amb la creació i utilització del biometà. Com a empresa referent en el camp de la mobilitat i el transport, Moventia creu que el debat de la mobilitat del futur no deu centrar-se exclusivament en l’eliminació del vehicle privat, per això, a banda de potenciar la mobilitat col·lectiva, lluita per la descarbonització del model privat, posant en marxa projectes de facilitació d’us de carregadors i impulsant models d’ús compartit, com el car as a service o el lloguer de vehicles, a través de la seva vertical de mobilitat privada, Movento.

Moventia, marcada des dels seus orígens pel compromís amb les persones i el conjunt de la societat, inverteix cada any el 3,2% dels seus beneficis a més de 50 projectes solidaris, d’investigació i de cultura. Això es reflexa en el recopilatori d’accions publicades a la seva memòria anual d’RSC dutes a terme al llarg dels anys amb l’objectiu de generar un impacte positiu en empleats, clients, socis, reguladors, comunitats i, en general, el conjunt de la societat.

El compromís amb les persones, el medi ambient, la innovació i el seu clar esperit de creixement i d’internacionalització es veu reflectit amb premis i reconeixements que entitats de prestigi atorguen anualment a la companyia. En l’últim any, Moventia ha estat reconeguda en la III Jornada d’Empreses Socialment Responsables del Baix Empordà, per la promoció de bones pràctiques de responsabilitat social, per part de la seva operadora Moventis Sarfa; ha guanyat el premi Foment del Treball a la Internacionalització; ha rebut un reconeixement pel seu centenari en la 28a Nit de l'Empresa de la patronal CECOT, i el seu president, Miquel Martí Escursell, ha recollit el reconeixement a la Trajectòria Personal i Empresarial de la 41a edició dels Premis Cambra Terrassa 2023, entre altres reconeixements.

Premis Foment 2023. FOTO: Cedida

Premis Foment 2023. FOTO: Cedida

Fort compromís amb Sant Cugat i la seva societat

A banda de tenir un fort arrelament sentimental amb el municipi vallesà, on va aterrar el 1990 per operar el servei de transport urbà i on actualment té lloc la seva seu corporativa, Moventia demostra a diari el seu compromís en favor de la societat i del territori de Sant Cugat del Vallès. Aquest any, la seva vertical de mobilitat col·lectiva ha inaugurat un nou servei de connexió de l'estació de FGC de Sant Joan amb el polígon de Can Sant Joan, mitjançant quatre nous busos elèctrics que cobreixen les necessitats dels usuaris i milloren la qualitat del servei de transport urbà de la zona, promovent també la descarbonització del territori. Una altra acció que reflecteix la voluntat del grup a Sant Cugat és la posada en marxa en els darrers anys de la plataforma de servei a demanda, que reforça la línia de bus L10 en el recorregut entre Can Trabal, Buscarons i el passeig del Caqui, oferint una solució adaptada a les necessitats de la població.

A més, com a companyia estratègica en l'àmbit de la mobilitat, Moventia forma part important del teixit econòmic de Sant Cugat i té forts lligams amb les entitats econòmiques, socials i culturals de la ciutat. Entre elles, destaquen algunes com les àrees de mobilitat i Alcaldia de l'Ajuntament, CECOT, Sant Cugat Empresarial o el club d'Handbol Sant Cugat, entre altres.

  Demana informació, ara!

Per a Moventia, treballar en favor de la societat i dels territoris en els que té presencia i promoure el desenvolupament dels mateixos és un propòsit que abandera. És per això, que la companyia es compromet a seguir treballant pel desenvolupament de Sant Cugat del Vallès millorant les connexions dels seus habitants a través de solucions multimodals, flexibles i complementàries de transport i automoció, anticipant-se als nous hàbits i basant-se en tecnologies innovadores i sostenibles.

 
Comentaris

Destaquem