Els nous busos de Sant Cugat: més freqüència de pas i més serveis els caps de setmana

S'incorporarà una trentena de nous autobusos elèctrics i híbrids per reduir les emissions i millorar el confort

La nova xarxa d'autobusos comptarà amb una major freqüència de pas, més serveis els caps de setmana i uns recorreguts més lineals i simètrics, segons la nova proposta presentada per Ajuntament de Sant Cugat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona en la Taula de Mobilitat, el dijous 22 de setembre, emmarcada dins de la Setmana Europea de Mobilitat Sostenible. Així doncs, aquesta proposta neix fruit del conveni signat entre les dues administracions per tal que l'AMB passi a gestionar aquest servei municipal.

Jose Gallardo, regidor de Mobilitat i Transport, ha assenyalat en un comunicat la importància de comptar amb aquesta nova proposta: "Per continuar avançant en la millora del servei de transport d'autobusos de la ciutat hem elaborat l'estudi que serà la base per disposar d'un nou servei més eficaç i eficient, i que defineix uns criteris clars en benefici de l'interès general de la ciutadania de Sant Cugat i el seu teixit econòmic, per fer-lo encara més competitiu. Tanmateix, dia a dia continuem treballant intensament per millorar l'actual servei fins que la nova xarxa esdevingui una realitat".

Aquesta nova xarxa d'autobusos inclourà una nova nomenclatura (adaptada als criteris AMB), una jerarquització dels serveis per tipologia de línia i uns recorreguts més lineals i simètrics. A més, pel que fa a la freqüència de pas, l'objectiu és que passi com a màxim cada 20 min (ampliant la connexió als barris a 30 minuts), i es pretén augmentar el servei als caps de setmana. D'altra banda, es vol potenciar la connexió amb les diferents estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Amb tot, per fer factible aquesta nova xarxa, s'incorporarà una trentena de nous autobusos elèctrics i híbrids per adaptar la flota a la política de reducció d'emissions de CO₂ i elements contaminants, millorar el confort del servei i fer possible la reducció dels intervals de pas que planteja l'estudi.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem