Nous descomptes a la C-16 per descongestionar la C-58 i la C-55

El Govern també aprova una reducció del 18,37% addicional al peatge de les Fonts per a vehicles lleugers en dies feiners

El Govern ha aprovat aquest dimarts 14 de juliol,  nous descomptes a la C-16 entre Terrassa i Manresa per incrementar el nombre d'usuaris que utilitzen aquesta via i així descongestionar la C-55 i la C-58.

En declaracions a l'ACN, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha apuntat que els descomptes cerquen "optimitzar" l'ús de la C-16 i així "reduir al mínim la sinistralitat" a la C-55 i a la C-58.

Igualment, al tram de la C-16 entre Sant Cugat del Vallès i Terrassa, el Govern aplicarà una reducció del 18,37% addicional en la tarifa, que s'aplicarà a tots els vehicles lleugers de dilluns a divendres no festius.

Vila ha apuntat que el principal objectiu de la mesura és reduir la sinistralitat a la C-55, una fita "de legislatura" que el Govern "està guanyant raonablement". La manera d'aconseguir això és fent obres a la C-55 i "optimitzar" el corredor que representa la C-16 amb un "millor aprofitament" d'aquesta via. "Si fem aquesta feina, juntament amb una política de bonificacions i descomptes per un millor aprofitament de la C-16, aconseguirem reduir al mínim la sinistralitat", ha conclòs Vila.

El conseller ha recordat que d'ençà que el Govern va començar a actuar a la C-55, s'ha reduït en un 40% el nombre de sinistres greus i això implica que "el camí que s'ha emprès és el camí encertat".

El titular de Territori i Sostenibilitat s'ha proposat acabar les obres ja començades en aquesta infraestructura, com la variant de Manresa o la separació de carril explícita a l'alçada de Castellbell i el Vilar.

Tram Sant Cugat del Vallès-Terrassa

Al tram entre Sant Cugat i Terrassa, s'aplicarà una reducció del 18,37% addicional en la tarifa, que s'aplicarà a tots els vehicles lleugers de dilluns a divendres no festius, a partir de l'endemà de la publicació del decret al DOGC, aquesta mateixa setmana.

També es posarà en funcionament un sistema de peatge tancat virtual per als recorreguts interns amb origen i destí als enllaços 13-21, de manera que els usuaris abonin el peatge en funció dels quilòmetres recorreguts.

Es mantenen els actuals moviments o recorreguts gratuïts (els que tenen
els seu origen i destinació entre els enllaços 13 AP-7/B-30/Sant Cugat i 16 Rubí/Sant Quirze del Vallès.

Es conserven els descomptes del 30% per recurrència, 30% vehicle ecològic i 40% vehicle d'alta ocupació.

A partir del 15 de setembre s'hi afegirà la bonificació del 100% per a vehicles elèctrics. Es manté la reducció del 45% de dilluns a divendres no festius.

En tots els trams, els nous descomptes s'aplicaran a partir del gener de 2016 una vegada implementats els sistemes de verificació i control necessaris.

En aquest sentit, aquesta setmana s'ha iniciat el procés per licitar la instal·lació d'aquests sistemes. Cal que els usuaris facin el pagament del peatge mitjançant sistema dinàmic o telepeatge (Via-T) o qualsevol altre sistema dinàmic prèviament autoritzat.

 
Comentaris

Destaquem