Nova T-mobilitat: de cartó i integrarà la T-usual, la T-casual, familiar i grup

Aquest format no es podrà utilitzar en títols que requereixen una identificació com la T-jove i T-16 ni els títols de famílies nombroses i monoparentals.

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha anunciat que abans de finalitzar l'any posarà en servei una T-mobilitat en format cartó per als títols integrats T-usual, T-casual, familiar i grup. La targeta, que tindrà un cost de mig euro que caldrà abonar el primer cop, serà recarregable. La principal diferència amb el suport plàstic i digital és que l'usuari no s'haurà d'identificar -excepte en la T-usual, on quedarà imprès el DNI- i en cas de pèrdua o robatori no podrà recuperar el saldo de viatges pendents. La substitució dels títols actuals de cartó magnètics pels nous només de cartó s'anirà fent de manera automàtica a través de les màquines autovenda, tot i que encara es desconeix a partir de quina data.

El director general de l'ATM, Pere Torres, ha explicat, segons l'ACN, que la versió en cartó de la T-mobilitat, que serà anònima en no requerir registre a l'ATM, està pensada perquè els usuaris esporàdics no arribin a una estació i no es trobin en una "situació d'indefensió" en no estar donats d'alta a la T-mobilitat o no disposar de l'app ni la targeta de plàstic. D'altra banda, els títols de cartó sense la banda magnètica ja no caldrà introduir-los a la ranura dels torns sinó pel lector per on ja es passen les targetes de plàstic i l'app.

De moment, els usuaris només hi podran carregar un títol a la T-mobilitat de cartó, ja sigui la T-usual, T-casual, familiar o de grup. En el cas de la T-usual, el títol de cartó durà imprès el DNI o passaport del titular perquè es pugui verificar que el viatger n'és el titular si així ho demana un inspector. Aquest format, però, no es podrà utilitzar en títols que requereixen una identificació com la T-jove i T-16 (títols actualment només disponibles dins de la T-mobilitat) ni els títols de famílies nombroses i monoparentals.

Una altra de les diferències entre estar registrat a la T-mobilitat en format plàstic o digital és que si l'usuari perd o li roben el títol, pot donar avís a l'ATM perquè el seu títol quedi anul·lat en el sistema i recuperar els viatges pendents. A més, el viatger pot consultar l'arxiu de viatges o demanar certificats i factures a l'ATM. En canvi, amb el nou format, aquestes opcions no estan disponibles perquè l'usuari no quedarà registrat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem