La pacificació de Joan Oliver: veïns en peu de guerra i satisfacció a l'escola

Una vintena de veïns s'han concentrat davant l'escola Pi d'en Xandri per mostrar el seu malestar per la pacificació del carrer de Joan Oliver, on s'han eliminat una vintena de places d'aparcament

El primer dia d'escola després de Nadal ha arribat amb novetats al Pi d'en Xandri i al seu entorn. La pacificació de l'últim tram del carrer de Joan Oliver, que ha eliminat les places d'aparcament i només permet l'entrada de vehicles que vagin als pàrquings privats, provoca des de fa dies l'enuig de veïns de la zona. L'objectiu de l'Ajuntament era pacificar el carrer i augmentar la seguretat dels infants que accedeixin per la porta lateral del centre, ubicada al carrer de Joan Oliver. Però el veïnat ho considera un "nyap" i creu que s'incrementa el perill pels infants. En canvi, les famílies de l'escola ho celebren i asseguren que s'ha guanyat en seguretat.

Més info: El projecte de pacificació del carrer de Joan Oliver enfronta veïns i escola

Aquest dilluns, una vintena de veïns s'han concentrat a primera hora del matí davant de l'escola per mostrar el seu rebuig a l'actuació i han reclamat ser escoltats pel govern. Algun s'ha mostrat molt indignat i ha arribat a increpar el representant de l'Associació de Famílies d'Alumnes del Pi d'en Xandri. Tot i això, hi ha hagut algun veí que ha defensat el canvi i s'ha mostrat satisfet per la pacificació. 

Casals: "La solució plantejada és un risc pels infants de l'escola"

Captura de Pantalla 2022 01 10 a les 12.09.53

Veïns s'han concentrat a les portes de l'escola per mostrar el seu rebuig als canvis de Joan Oliver FOTO: TOT Sant Cugat

"S'ha pres la decisió sense tenir en compte les nostres voluntats", ha lamentat Jaume Casal, representants dels veïns que critiquen el projecte. Per Casals, el carrer de Joan Oliver "no necessitava" la pacificació i alerta que la "solució plantejada és un risc pels infants de l'escola": "Podran passejar lliurement per la calçada, on sortiran i entraran cotxes del garatge. És un risc".

El portaveu reconeix que en les hores d'entrades i sortides de l'escola s'originaven embussos al carrer, en gran part pels vehicles de les famílies: Potser s’havia de regular de manera puntual en alguns horaris. Però, no durant tot el dia o els caps de setmana, quan hi ha necessitat de les famílies o familiars de poder accedir. Són moments que no és necessària la pacificació. Quan hi ha problemes de circulació és a l’entrada i sortides". A més, ha recordat que l'escola té entrades pel carrer de Santa Teresa i el passeig Gaudí

Casals assegura que la seva principal prioritat no és recuperar les poc més de vint places d'aparcament eliminades, tot i que reconeix que a les nits és difícil aparcar al barri: "Pot fer que els vehicles hagin d’estar donant voltes". En aquest sentit, destaca que en alguna de les propostes que han pensat, hi té lloc l'aparcament. Per tot plegat, demanen reunir-se amb el govern municipal per poder ser escoltats i tingudes en compte les seves demandes. Així, també estan fent una recollida de signatures entre el veïnat. 

Les famílies, satisfetes

Oriol Salvador, president de l'AFA del Pi d'en Xandri, s'ha mostrat satisfet amb la pacificació i ha recordat que fa temps que ho reivindicaven: "És un carrer amb unes voreres que no tenen les mesures que haurien de tenir i molts infants havien de baixar a la calçada en molts casos". Això, afegeix, generava molts riscos, perquè el carrer es col·lapsava amb molts vehicles de les famílies que deixaven els nens a l'escola i havien de fer maniobres. "24 places d’aparcament davant de la seguretat de 150 infants", ha reflexionat, apuntant que són els nens de P-3, P-4 i P-5 els que utilitzen aquest accés.

"Volem un carrer vianantitzat, com el de Santa Maria o Rusiñol", ha reclamat Salvador, que s'ha mostrat disposat a parlar-ne amb els veïns per trobar millores a la zona. Però té clar que s'havia d'actuar: "Hi havia un problema de seguretat, entraven molts cotxes i feien maniobres". "Les ciutats caminen cap a pacificar els entorns, amb una mobilitat més sostenible, verda i saludable. Que es prioritzi que la gent pugui arribar als llocs caminant o en bicicleta", ha defensat.

Captura de Pantalla 2022 01 10 a les 12.10.15

Hi ha hagut certa polèmica per la pancarta d'un veí, on havia dibuixat la cara de Hitler comparant-lo amb la decisió del govern de Sant Cugat FOTO: TOT 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem