El Parlament es posiciona a favor del carril bici als Túnels de Vallvidrera

El projecte de convertir el túnel de serveis dels Túnels de Vallvidrera en un carril bici suma adeptes

El Parlament de Catalunya s'ha posicionat a favor del carril bici als Túnels de Vallvidrera. Arran d'una proposta de la CUP, la Comissió de Territori ha reconegut "la necessitat d’una infraestructura ciclable entre les ciutats de Barcelona i Sant Cugat" amb l'objectiu de "connectar de forma sostenible i saludable directa el més recte i sense pendents possible". És un pas més en la reivindicació del col·lectiu ciclista per oferir una alternativa per bicis que salvi el desnivell de Collserola entre les dues poblacions, que planteja la conversió del túnel de serveis en un carril bici.

Més info: Multa de 2.600 euros per la manifestació ciclista als Túnels de Vallvidrera

Cal recordar que la Generalitat ja va encarregar un estudi de viabilitat sobre aquest projecte, del qual encara no es coneixen les conclusions. La proposta aprovada pel Parlament considera aquest carril bici com una opció per descongestionar els Ferrocarrils i una alternativa no contaminant a l'ús del vehicle privat pels Túnels de Vallvidrera. A més, veu la via de servei de la infraestructura com una proposta "potencialment viable i de relació cost-benefici elevada". Es tracta d'un túnel de 2,5 quilòmetres que transcorre paral·lel al túnel principal. 

Per tot plegat, la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya d'aquest 17 de gener ha instat a Infraestructures.cat a accelerar els tràmits per fer realitat el projecte d’utilització de la galeria d’evacuació del Túnel de Vallvidrera com a via ciclista que connecti Sant Cugat i Barcelona. La proposta de crear un carril bici entre Sant Cugat i Barcelona aprofitant la via de serveis dels Túnels de Vallvidrera sorgeix del col·lectiu Bikevidrera

Més info: Una xarxa ciclable que travessi Collserola pels túnels, la reivindicació de BikeVidrera

Les multes als manifestants

La proposta de la CUP també reclamava la retirada de les multes que es van imposar als ciclistes que es van manifestar al túnel principal dels Túnels de Vallvidrera, tallant el trànsit. Aquesta petició va ser rebutjada per la majoria de partits i no es va aprovar.

Més info: La Generalitat estudiarà crear un carril bici als túnels de Vallvidrera

Concretament, tretze ciclistes que van participar en la mobilització de l'abril de 2023 als Túnels de Vallvidrera per reclamar una via ciclable entre Sant Cugat i Barcelona van ser multats amb 200 euros cadascun.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem